Danmark here I come

Idag drar det Norska ghd gänget ner till Danmark för att möta upp resten utav ghd scandinavia och jag är verkligen spänd över vad dem här tre dagarna kommer att innehålla.

För som vanligt är dem hemlighetsfulla som bara den, det stog typ packa mötes kläder och en cocktail klänning/kostym så ses vi i Danmark! Så det här kan bli meeeget spennende! Jag hoppas i alla fall på att det kommer massa roliga nyheter!


Och vi kan ju hoppas på att jag kan och får uppdatera er under dagarna här :)



Så nu ska jag bara packa klart och sedan möter jag upp tjejorna på flygplatsen!



 

 


// Tjejen som undrar om det är normalt att ha fyra (+en väska till stylern) necessärer med diverse skönhetsprodukter för 2,5 dagars resa . .



Cabbat ner

Ella hälsar att det är så jädrans gött att ta ur vrålåket ur garaget efter en lång vinter, cabba ner och bara glida runt på Oslos gator!




Kvällsfika

På Ellas body står det My mum is S (som i supermamma!) och alla föräldrar borde ha en sån!



Vi är lite crazy och låter Ella ha kvällsfika i soffan och titta på Handy Manny (det som är crazy är alltså att Ella får äta i soffan som bara går att kemtvätta=totaly crazy mama!)

Soft söndag idag kan jag lova!
Efter en tidig morgon så napade jag och Ella mellan 11.30-14 haha, så sjukt gott att bara strunta i alla måsten ibland och bara lägga sig!
Jonas har tvättat bilen och jag och Ella har varit ute med hennes Bobby car och vi ska inte komma undan med att vi har strosat runt i pyjamas hela dagen.


Lovely sunday!



Klaaant!

Okej Ella var inte så jobbig förra söndagen att jag gick och dog som man lätt kan tro när man ser noll antal inlägg denna veckan. Jag har där emot klantat mig rejält och absolut inte orkat sitta här (mer än att jobba och titta Big Brother).

I måndags säckade nämligen min jobb bil ihop först när jag körde av motorvägen och skulle in i en rondell= stog väldigt illa till, sedan säckade den ihop igen mitt på motorvägen men som tur var lyckades jag köra av på en avfart= stog väldigt illa till igen. Bärgningsbilen (som jag förövrigt fick ringa båda gångerna bilen dog) kunde inte se vad det var för fel på min bil så jag körde bilen till en verkstad som dagen efter ringde och sa att det stank bensin från min bil . . Min bil ska stinka diesel . . Jag har med andra ord tankat fel.

När han rabblade upp allt dem var tvugna att göra så dog jag en smula inombords, jag dog av lesamhet och besvikelse över mig själv, jag dog när jag fick höra vad det minst kommer att kosta och jag dog en smula till när jag fick höra vad det i värsta fall kan kosta att ordna allt det här . . Jag vet inte om försäkringen täcker detta men det är bara att hålla tummarna!


När jag hade lagt på luren så började jag storgråta vilket jag egentligen inte ville eftersom att jag var ensam med Ella, men jag kunde inte styra det där riktigt. Mens jag stog och grät så titta Ella på mig med en ledsen min och sa mamma uhuhuhuuuu (fejkgrät), klappade mig på kinden och gav mig en klem.

Faan världens bästa unge har jag! Och efter det så tänkte jag att även om det kanske blir en del jag får punga ut så är det bara pengar, det hade kunnat vara betydligt mycket värre. Jag hade kunnat krockat och blivit av med benet eller någon annan viktig kroppsdel men jag har oavsett livet mitt i behåll, vilket är det viktigaste!

Så det är bara att hoppas på det bästa samtidigt som man får vara beredd på det värsta!




Min lilla vägarbetare och jag ♥




Helt slut som artist!

Hade det varit lov så hade jag utan problem kunnat sälja Ella på finn.no idag. Fyyy fasiken för en dag. Idag har vi verkligen fått känna på hur det är att vara föräldrar till tio (har det känts som i alla fall) en skrikande unge som varken vet ut eller in.

Ella vaknade sju i morses och klockan åtta hade mitt tålamod redan tagit slut. Vad jag och Jonas än har gjort så har det varit fel och tillslut vet man själv lika lite ut eller in som Ella vet. Och så har hon varit så mammig att hade hon fått välja så skulle vi nog limmat fast varandra idag.
Det var med lättnad och glädje vi la Ella ikväll kan jag lova och just precis i detta ögonblick när jag ligger helt utslagen i soffan så snurrar inte ett enda barn till i mitt huvud. Aldrig mer en sån här dag käre gode gud!


Alltså missförstå mig rätt, jag tror att dem med barn förstår precis hur trött jag är i detta ögonblick men samtidigt som jag nästan började skriva den där annonsen så tycker jag precis lika synd om Ella som måste vara skit förbannad på sina tröga föräldrar som abslout inte fattar ett skit av vad hon vill göra, faaan så dumma vi är jag och Jonas. OCH så tänker jag på alla ensamstående föräldrar som tar sig igenom sånna hära dagar till kanske en, två, tre barn? All cred till er!




Ella var så snill, aldrig mer, okej?!


(Och så klart älskar jag henne precis lika mycket ändå, vad är en dålig dag mot 364 bra?!)



Sunny sunday!

Åh underbara solen!


Vet inte helt vart denna veckan tog vägen, den gick åt till att jobba och ta hand om ministingen här hemma. Och nu är det söndag igen, sooolig söndag!

Jag sitter och väntar på att mina två små troll ska vakna, Ella tar en nap och Jonas har inte sagt god morgon än eftersom att han har jobbat natt.


Förra helgen i Borran var helt super, kort och intensiv som vanligt men en bättre helg kunde jag inte ha haft, men mer om det i ett annat inlägg!

Det hade ju varit helt okej om den här bilden var på riktigt!




Sjuk igen

Tröttfis

 

Det råder lite smått sjukstuga här denna veckan, Ella har fått ögoninflamation så förutom röda ögon mår hon helt topp! Det blir nog en sväng till legevakten igen i eftermiddag, andra gången denna veckan. Yeye vi hörs!




On the road again!

Jag och Ella smiter hem till Borås i eftermiddag, det blev en spontan tur eftersom att Jonas ska jobba hela helgen. Och i morgon ser det ut som att vi ska hänga med Loyye och Molly på Leos Lekland, deeeet blir ballt!!

Ikväll ska jag, Wide och Loyye leka vinpimplar kärringar och tjöta!




See ya!



Happy friday!

Chris Brown - Yeah x3

 

Heeelt seriöst denna mannen kan dansa! Fyyy fader för en cool video bara på grund utav dansen!

 




A pot!

 

 

Jag blev totalt förälskad i den fina "krukan" jag hittade på Oasen Blomster som ligger inne i Jessheim Storsenter. En megastor tekopp!

Jag är egentligen inte ett så stort fan utav påskliljor men dem hörde liksom till tekoppen så den dagen jag inte klarar av att hålla den vid liv (typ nu) så ska jag byta ut blommorna och sätta tekoppen på våran balkong. Balkongen som vi för övrigt skottade bort massa snö ifrån i söndags (hint, hint våren).

 

Men Oasen Blomster är i stort sett den enda blomsterbutiken som faktiskt har fina krukor och blommor och allt sånt. I Norge har dem riktigt dåligt utbud på sånt tycker jag, inte alls som i Sverige!

 

Men jag har sett att det kommer många sånna tekopps varianter men ingen har varit såå fin som den jag har här hemma!




Trollonge!

Karnivaldagens outfit!

 

Färdigstylad i håret!

 

Ett tøfft troll!

 

Världens sötaste trollonge ♥




I love my ghd

 




Katy Perry becomes face of ghd

Jag kan med stolthet berätta att Katy Perry är ghd's blivande front modell!




“I’m so excited to be working with ghd, especially using their tools on my California Dreams Tour to get me stage ready. ghd products have a reputation of being the best products in the biz, and I like being associated with that. I’m very excited to reveal the styles I did with legendary David LaChapelle in the upcoming ghd campaign. Keep your eyes peeled for it!” shares Perry in regards to the announcement.





Är inte det så sjukt kul? Förstår ni vad jag längtar till mötet vi ska ha i Danmark?! Min chef är så hemlighetsfull att det är helt galet så låt nu tiden gå fort så att jag kan få dela med mig om allt kul som händer i ghd!



Dyrt vs. Budget

Concealer ifrån Make up store 265:- Norska kronor.




Concealer ifrån Viva la diva 79:- Norska kronor.

 

Concealer använder man för att dölja och täcka mörka ringar under ögonen, rodnader, finnar osv. Och man kan även använda det som en primer vilket betyder att man tar ett tunt lager på ögonlocken innan man lägger på ögonskugga för att ögonskuggan ska sitta bättre.

 

Organge - Neutraliserar blåa toner och är därför bra att använda under ögonen på mörka ringar.

Gul - Neutraliserar röda partier så som finnar och rodnader.

Biege - Kan man blanda med dem två ovanstående för att få dem lite ljusare, eller som en primer.

 

Jag har alltid använt mig av Make up Stores concealer för att jag alltid har tyckt att den täcker bra, speciellt eftersom att jag har väldigt mörka ringar under ögonen dock har jag hört mycket bra om concealern ifrån Viva la Diva så nu när min gamla ifrån Make up Store var slut så köpte jag den ifrån Viva la Diva i stället.

 

För det första så är det enorm skillnad på priset mellan dem båda. Det andra jag har märkt är konsistensen, Make up Stores concealer är tjockare i konsistensen än om man jämför med concealern ifrån Viva la diva som är mer krämig, nästan lite vattnig.

 

Make up stores concealer tycker jag täcker mycket bättre på mig och det beror nog just på konsistensen och jag tycker att Viva la Divas täcker bra men kanske inte fullt så bra som jag önskar speciellt nu när man inte har sett solen på ett tag och dem mörka ringarna blir ännu synligare. Och ett minus är också att jag tycker att jag lättare får "korvar" i ögonvecken ifrån Viva la Divas.

 

Så mitt slutsvar är:

 

Make up Store: Den är verkligen värt sitt pris och täcker det man vill att den ska täcka. Men ett minus är kanske just priset på den. Men den är dryg så man har den länge innan den tar slut.

vs.

Viva la Diva: Jag är ändå väldigt nöjd med denna, för det första är det et väldigt bra pris på den och just därför så förväntar jag mig inte att den ska täcka lika bra. Så för dem som inte har så mörka ringar att täcka så rekomenderar jag den verkligen. Jag tror nog att denna passar mig bättre på sommaren då jag har fått lite färg (äve om jag använder den nu och den fungerar bra ändå).




Lovely day with a lovely Ella!

Jonas var ute igår och det är så tråkigt att bara sitta hemma och vänta på att han ska vakna så i morses åkte jag och Ella till Tøyen badet och plaskade lite.

Ella är lite sån att är det nya omgivelser eller nytt folk så blir hon mammig och pappig och så var det idag. Hon små suttrade och hade sig för att hon inte helt visste vad det va vi skulle göra och så var det ju kallt när vi gick ifrån duschen till bassängen. Och i bassängen så var det ju också ganska nytt, det var ett år sedan vi slutade med babysimmet (som hon inte var helt glad i då heller) och sedan dess har vi aldrig varit i ett badhus.

Men efter att ha kikat runt på dem andra barnen som hoppade i från kanten så var hon inte blyg på att prova hon heller och efter första hoppet så körde hon all in i 40 minuter tills det blev för kallt. Haha hon är så go och det var så kul att åka iväg med henne idag så det här ska vi allt göra oftare med pappa Jonas också så klart!

När vi skulle gå till bilen så blev hon trött efter några meters gående så jag tog upp henne och hon somnade i mina armar och sov som en stock tills vi kom hem och jag och Jonas skulle försöka lirka av henne kläderna. Då vaknade hon med ett smil och sa pappaaa!

Så efter att Jonas hade ätit frulle och jag och Ella mat så däckade jag och Ella i två timmar, sååå behövligt!

Solen har skinit hela dagen så nu kan man ju alltid hoppas på att våren är på g, även om det oftast brukar komma en sån där mega snöstorm precis lagom till att man har tagit fram vårkläderna. Men man vet aldrig!

Det lilla trollet och jag innan det var karneval dags i barnehagen!




Lycka är när . .

. . Man hittar svenska semlor i Norge och dem smakar heeelt för jävlans gott ♥


Förra fredagen i min bil ♥ Plus i kanten för att den till och med hade en svensk flagga på sig!

 

För er som inte vet så är det stooor skillnad på svenska semlor och norska fastelavnsbolle. Dem svenska är en vetebulle med grädde, mandelmassa och med florsocker på locket. Den norska är en vetebolle med grädde, sylt . . ALLTSÅ ÆEESCH!! Sylt i semlan. Ja så ni förstår kanske min lycka av att hitta svenska semlor här i Norgelandet ♥




Se här ja!

För dig som undrade om man kunde köpa ifrån Kremmerhuset i Sverige se hit:

 

Så snart kommer nog ni svenskar med kunna få shoppa massa fint ifrån Kremmerhuset wohooo :)




Ikea

Vi var på Ikea härrom dagen och som vanligt fick vi (läs jag) med oss allt annat än det vi egentligen skulle ha.

Vi åkte dit för att köpa en sån där "tröj haklapp", en "tröja" som barn har på sig så att dem kan söla hur mycket dem vill, fast jag tänkte mest att Ella skulle ha den när vi målar så att hela hon slipper se ut som HM's färgkarta. Men dem var slut så istället blev det massa andra små ting, mest till Ella.

Några skålar, haklappar, penslar, små plastglas, ramar, diskhandskar, tulipaner, en vas, en vit morgonrock (som är sjukligt skön och känns lyxig på något vis, precis som på hotell) och så en vaxduk. Vaxduken var också en sån ting som jag tänkte att vi kan slänga på köksbordet när Ella sitter och målar men så blev det så himla hemtrevligt med den på så den får helt enkelt ligga kvar där.


Ny vas, nya tulipaner och ny vaxduk. Me like!




Kiss och bajs humor

Haha varning för föräldra humor!

Vi köpte en potta till Ella på Ikea. Inte för att det kanske är dags än men för att mjukstarta lite. Jonas pekade på pottan och sa bæsj och dagen efter snappade Ella upp det och satte sig på pottan med full klädsel och sa bæsjhh.

Akta Ellas blick när hon ser att jag filmar Men åhhh mammaa!! Haha jag dog när jag såg det!




Hallajs kjendis!

Petter, Anders, Ida och Stian!



Varenda morgon när vi ska kicka igång dagen här hemma så sätter på vi på Morgenshowet på Nrj, gänget som är där och snackar är ett sjukt härligt gäng (bland annat pajasen Petter Pilgård från Norska Paradise Hotell). Och det är nästan så att jag springer ifrån vår ytterdörr till min bil dem få meterna det är bara för att inte missa en endaste minut av programet, för dem har alltid något viktigt att prata om.

I vilket fall som helst så tycker jag att det är himla kul att lyssna på dem som ringer in och spelar Alias, ni vet där någon ska förklara ett ord utan att säga ordet och den andra ska gissa vilket ord det är. Varje gång när dem kör den leken så brukar jag med sitta och gissa på orden bara för skojs skull för att det helt enkelt är en rolig lek.

Idag hade jag precis satt mig i bilen då gänget på Morgenshowet sa "Hvis det er noen som vil vare med og spille Alias så må dere ringe på 08..." och jag tänkte att fasen jag försöker för man kommer ändå aldrig med. Tjii fick jag, det tog typ en sekund innan någon i andra änden sa "Gooood morgen hvem er du" HAHA. Jag blev så nervös att jag satt och skakade för plötsligt mitt i all morgon rush skulle jag vara med och tävla i Alias!

Jag vet inte hur många gånger jag fick säga mitt namn för att dem inte hörde/visste om namnet Malin så tillslut fick jag bokstavera. Och plötsligt så säger någon av dem Er du svensk?! Haha precis som att jag är den enda svensken här, för att sedan fråga "Bor du her eller er du her for VM?". Haha jaaag vm? Naaae jag bor här jag jag är inte så intresserad av VM! 

Men vi satte i alla fall igång och jag minns knappt inte om jag höll koll på vägen för jag var så konsentrerad på frågorna och jag minns inte om det var Anders eller Stian som ställde frågorna men jag hade i alla fall en minut på mig.

1. En galen man som har varit med i charterfeber ifrån Drammen: Charter Svein!  √
2. Han synger ... (minns inte ens vad han sa): PASS!
3. Detta pakker du i når du skall rese? Matpakke? – (Eftersom att jag har en unge på 1,5 år som har matpakke med sig varje morgon till barnehagen så var första tanken matpakke haha) Nei når du skall på ferie? En resväska √ . . I Norge kaller vi det koffert
4. En kjendis vi har hørt mye om i de seneste? Charlie Sheen √
5. (Det var någon fråga om något program som går på Norsk tv på fredagar): PASS!
6. Noe gult som du har på din skive: Smör - Neeii som du skjærer i skiver? Ost √

Och så var det någon mer fråga som jag klarade så jag fick totalt fem rätt. Men dessvärre fick jag ingen vinst eftersom att personen dagen innan hade klarat nio(!) frågor. Men ändååå!

Åhh neii Malin det var kjedelig ass . . Aaa . . Men takk for at du ble med . . Tack själva för en super show!! . . Naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhw takk! (sa alla i kör haha).



Så nu funderar jag eventuellt på om jag ska ringa in i morgon igen och tävla mot mig själv och absolut inte köra bil samtidigt för att öka koncentrationen några procent extra och för att på så sätt kamma hem priset!! Jag menar idag blev det one minute of fame i morgon kan det ju bli två?

(Lite kän blev jag faktiskt eftersom att C som anställde mig genom bemanningsföretaget ringde mig idag och frågade om det möjligtvis var jag som var med och tävlade i Alias haha)


Men fasen det var kul så länge det varade i alla fall och TACK IGEN MORGENSHOWET PÅ NRJ FÖR EN SJUKT BRA START PÅ DAGEN!



Helvete

Fan höjden av klumpighet!

Jag satt i bilen hem och fick akut jag-måste-tvätta-händerna-i-handsprit ryck och tänkte att jag så klart kunde hälla lite handsprit i händerna samtidigt som jag körde. Ja för det gick ju bra. Med ögonen på vägen så kände jag efter en milli sekund att jag plötsligt hade halva flaskan i ena handen och på benen. Bra gjort Fröken Pousette!

Förödelsen på mina ben. (OBS jag körde inte när denna bilden togs)

 

Det var faktiskt så mycket som åkte ur flaskan att jag var tvungen att dra ner rutan för att jag var rädd för att däcka av eventuell förgiftning. Men jädrans var rent de ble!




  • <- Gå tillbaka
  • bloglovin

    Du får gärna låna mina bilder men då vill jag att du frågar mig först!

    Kontakta mig på: [email protected]

    RSS 2.0