Skydda era barn ifrån solen!

Föresten så vill jag tipsa alla med småbarn!

Eftersom att vi ska åka till Spanien om några veckor är det viktigt att skydda mini me ifrån solen och Apotek1 här i Norge har badkläder (en dress och hatt i blått eller i rosa) ifrån Zunblock som är speciellt gjorda för att skydda barnen ifrån farliga UV- strålar!
Badkläderna har en solskyddsfaktor på 50+ och enligt dem så behöver man bara smörja huden som inte täcks av deras kläder (men man ska alltid vara på den säkra sidan och smörja hela kroppen ändå).

Så mammor och pappor se om det säljs sånna i apotek eller i barnaffärer hos er för det är viktigt att skydda de små ifrån solen!

Ella posar i sin snygga surferchick soldräkt!





Bär något vitt i morgon!

Rädda barnen har en kampanj i morgon den 1 juli:

80 procent av världens barn utsätts för våld i hemmet. Att slå barn ses fortfarande på med överseende i många länder, särskilt om det görs i så kallat uppfostringssyfte. 1 juli kan alla uppmärksamma dessa barn och visa sitt stöd genom att bära något vitt.

Imorgon den 1 juli uppmanar vi alla att ta ställning FÖR barn och MOT våld genom att bära något vitt – en hatt, en tröja eller en vit ros i knapphålet. Eller kanske en hel kostym! Det handlar inte om att samla in pengar, utan om att visa sitt stöd för alla de barn som växer upp med våld och att vi tycker det är oacceptabelt. Alla barn, i hela världen, har rätt till en trygg uppväxt utan våld.




Med andra ord är det vita kläder som gäller i morgon (även om det inte är det mest praktiska på min mini. Och nej vi ger inte Ella godis men efter en sekund utan övervakning ser det ut så här haha)!



Tröttomon!

Jag hade ingen sjukdom i kroppen vad legen kunde se men han tog några extra halsprov (han körde i en pinne igenom näsan och ner i halsen, så där skönt) och blodprover och skickade iväg till labbet för att se om det fanns något som han inte kunde se, en full kroppscheck som han kallade det. Förhoppningsvis så är det en eller annan brist i mitt system som jag kan återgärda men lite vitaminpiller, för är jag sån här innan Ella ens har börjat på dagis/barnehage så vill jag inte ens tänkta på hur jag kommer att må då!

Vi har haft trötta dagen här hemma idag haha lilla familjen gick och la sig vid fem och sov till klockan sex, totally slö dag idag med andra ord men det är skönt att ha sånna dagar med ibland!

I bland önskar jag att jag också bara kunde få krypa ner i vagnen och nana!


 

Det är tur att Ella är så snäll och hjälper en trött Jonas att köra vagnen ♥




Baka, baka liten kaka!




Onsdag

Sådär nu har jag försäkrat den lilla skrutten här hemma, lätt att man glömmer sånt men hon var försäkrad när hon låg i magen till hon var sex månader och egentligen så skulle den förlängas men jag har aldrig fått något besked om det ifrån försäkringsbolaget och då kändes det så där att fortsätta hos dem. Men nu är det gjort hos ett annat försäkringsbolag och lillepluttan är snart försäkrad igen!

Och så ska jag tvinga Jonas att gå till sin bank för att få en bra försäkring där med, för han verkar ju bryta armarna var och var annan dag nästan (peppar peppar ta i trä). ¨

Jag ska iväg till läkarn och ta halsprov och diverse blodprov för att se vad det är som felar mig för nu orkar jag inte vara sjuk mer så förhoppningsvis hittar dem vad det är som fattas mig och så får jag lite vitaminer för det!


Ellas nya partytrick, trycka tallriken i ansiktet för att få alla andra att skratta!




Idylliskt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Mormor och morfar ska vi åka snart?!

Ella är en riktig surfer chick och är klar för att åka till Alicante!




Gissa vem som har fått tänder?!

Yippieyeey! I söndags så kände jag vänster framtand nere och igår kände jag höger framtand uppe på våran lilla Ella!
Äntligen kommer dem!
Vet ni hur glad jag är över att dem ändå har tagit så lång tid på sig för att titta fram? Super glad!
För det har inte varit en enda liten tår på grund utav det här, Ella har haft sina gnälliga och klängiga dagar men inget mer än det och jag gissar på att det beror på att dem kommer så sent.

Detta är en stor milstolpe som förälder!






Lite bilder ifrån Schmygl!

Jonas och frugan!

 

Camp Oslos utsikt!

 

Camp Oslo!

 

 

Nu strejakde dessväre datorn så ni får se fler bilder i morgon! Natta på er och njut av att sommarn är här!




Pene ben!

I morses var det mer lockande att ligga kvar i sängen än att uppdatera, jag är lite smått reduserad efter helgen.

Idag har jag fotat för Pierre Robert, eller jag och jag . . Mina fötter har (jag är glad över att jag slapp visa mitt trötta tryne idag kan jag lova) fått vara modeller idag. Jag fotade i tights, strumpor och strumpebyxor som kommer att komma till vintern/våren nästa år, så om ni är bra på att känna igen ben så är det alltså mina ni kommer att se på en del av bilderna!





Mer död än levande!

Jag lever efter den bästa midsommarhelgen någonsin! Men jag är på tok för trött för att lägga upp bilder och uppdatera er så vi tar det i morgon i stället!




Happy Malin!




Dem har gjort det igen!

Swedish house mafia har gjort det igen . . Langat den bästa låten ännu en gång. Jag ryser i hela kroppen och jag vill dela denna känsla med er! Det här mina vänner, detta är musik!!





Hej torsdag!

Mamma och pappa kommer snart hit och vi längtar efter dem! Har inte så mycket mer att säga egentligen för nu måste jag städa upp lite här innan finbesöket!




Jag är inte helt säker . .

. . Men jag tror att dem här tre är rätt så glada just nu!

Jonas bror Julian, lillasyster Leni och Jonas!

 

Grattis Tyskland!




Lyssna på din kropp!

Jag gick faktiskt aldrig till Elixia idag och det var för att jag var så sjukt trött i hela kroppen.

Ibland har man sånna dagar och sedan jag började träna så har jag blivit väldigt duktig på att lyssna på min kropp.

Det finns två olika tröttheter.
Den ena är när du absolut inte orkar, du vill hellre bara ligga på soffan, du skyller på att det är dåligt väder eller tusen andra hitta på saker enbart för att du inte vill träna. Det är den psykiska tröttheten, latheten och dem gånger du har den tröttheten så är det faktiskt bara att ta tag i sig själv och gå och träna i alla fall, för du ångrar det inte och du mår mycket bättre efteråt!

Den andra tröttheten är faktiskt den tröttheten som du ska lyssna på. Din kropp är inte helt i form, kanske håller du på att bli sjuk, du har sovit dåligt eller är bara väldigt trött (på riktigt) och då är det bättre att man hoppas över träningen eller så kanske man känner sig bättre på eftermiddagen kvällen och då kan man gå och träna då i stället.

Och idag kände jag mig inte helt i form, till och med Jonas sa att jag såg trött ut, så jag skippade träningen i morses och tog en prommis senare på eftermiddagen, så man behöver ju inte köra all in heller.

Som sagt det är viktigt att lyssna på sin kropp och lära sig signalerna vilka som sänder ut "trötthet" eller trötthet för om man inte lyssnar på kroppen så kan det hända att man bryter ner den i stället för att bygga upp den!








Se vem som har kommit hem!

Åh gud vad jag har längtat!




Helgens hjärntvätt!

Ska absolut bli Dj Mangoos - Fanta&rosé

 

Det bästa är att Kisse är med och dansar, soooooooooooooo Kissie style hahaa!

 

 

Vad gör vi? Nu kör vi!!




InBody 720

Igår gjorde jag och Jonas ett test på Elixia, det är en maskin som mäter sammansättningen i kroppen med hjälp utav elektoniska signaler. Man ställer sig på något som ser ut som en våg och så får man hålla i två "handtag" och med hjälp utav det så mäter maskinen hur mycket vätska, proteiner, mineraler fett och muskelmassa man har i kroppen.
Resultatet ger en bra bild över kroppens tillstånd och är en bra startpunkt när man ska komma igång med träningen.

Man ser hur mycket man ska väga i muskler och i fett genom sin längd och ålder.

Som jag skrev innan så ska jag gå upp fem kilo i muskler och detta är främst i överkroppen (oftast är man svag där efter en graviditet eftersom att magmusklerna blir så slappa) och i benen för min del för det var där jag var svagast.
I armarna så låg jag på normal muskelmassa, den högra armen var pytte lite starkar än den vänstra och det gissar jag beror på att jag oftast har Ella på min högra sida, så det måste jag träna upp.
Och av någon anledning var mitt vänstra ben starkare än det högra, men det vet jag faktiskt inte vad det kan bero på, jag är skev hahaa?

Ålder: 22 år
Längd: 164 cm
Vikt: 52,2 kg
Muskelmassa: 21,4 kg
Kroppsfett: 12,6 kg

Maskinen kände även av om man hade för lite eller för mycket vätska, proteiner och mineraler. Och jag behöver äta mer proteiner så hon sa att jag kunde sno lite av Jonas proteinshakes innan och efter träning för att komma ikapp med det.
Jag hade också väldigt lite vätska i kroppen och jag vet att jag dricker dåligt så det måste jag också bli bättre på men summa sumarum så såg allt väldigt bra ut förutom lite för lite muskler och vätska men det ska vi minsann jobba på!

Men jag rekomenderar verkligen att göra ett sånt här test om ni har möjlighet för det är bra att få se hur ens livsstil verkligen ligger till och det är en bra motivation för att komma igång att ta hand om sig själv och sin kropp! Maskineriet heter Inbody 720 så se om det finns ett träningscenter i närheten av dig som har en sån maskin.


Då var det bara att gå på't igen!





Biffen

 

Hallå ja! Här sitter jag och dricker proteinshake för att jag ska bygga mera muskler, varför då tänker ni? Jo för att jag ska gå upp fem kilo i muskler svarar jag då! Det ni! Haha vet inte om jag kommer att klara det, fem kilo muskler låter sjukt mycket gör det inte det? Jag vill inte se ut som Hulk Hogan liksom.

 

Anledningen till att jag ska gå upp fem kilo i muskler är för att jag och Jonas gjorde ett kroppstest igår, sjukt intressant faktiskt men jag får berätta om det senare för nu måste jag gå och pumpa på Elixia. Fem kilo muskler here i come!

 

Nu ska jag köra igång träningsbloggen igen för den har jag legat sjukt lågt med. Mot nya mål, så kör vi!




Jag är lycklig!

Jag är happyface efter två toppen dagar med min kära, över att Ella har haft det super i Kongsberg, att shooten gick bra igår, att jag har fått en kul nyhet idag (ni får reda på det på måndag förhoppningsvis), att jag får träffa våran lilla prinsessa i morgon, att jag, frugan och Jonas ska till Smögen (eller Schmøgel som Jonas säger) och träffa massa gött folk och fira midsommar i helgen!

Status just nu: Love life!




Living the dream

Jag tycker egentligen att det är fjantigt att ta kort på sig själv i spegeln men må man så må man och just idag hade jag ingen som kunde ta kort på mig så jag fick föreviga det här ögonblicket alldeles själv!

 

 

 

Jag har letat efter en långklänning jätte länge men jag har inte hittat någon som jag tycker är fin men idag . . Idag hittade jag en som fick mig att känna mig som en prinsessa!

 

Eftersom att jag älskar högklackat och klänningar, allt som är så tjejigt och prinsessigt som det kan bli egentligen, så borde jag väl flytta till Hollywood? Dem går ju jämt i sånt där. Så där kan jag gå omkring med Ella i ena armen, en chiuaua på min andra arm medans jag går omkring helt världsvant i mina klännigar och skyhöga klackar och så klart har jag den snyggaste killen i hela världen, han som alla vänder sig om efter på stan, min Jonas! Gud, då hade jag mått bra!




Kul pojkvän

Barnfria (!) och efter ett glas vin sover han som en stock, kul man!




Så. jävla. nöjd.

Foto och retuch: Trent

 




Snabba cash

Igår var jag och Jonas på bio och såg Cash/ Snabba cash och det var en sjukt bra film men som Jonas sa till frugan; Se den om du inte har barn, om du har barn se den inte. Och jag håller med honom för jag mår alltid så dåligt om det går illa för ett barn.

Men jag ska inte berätta mer men ni som inte har sett den borde se den. Om man är en fegis som jag och håller för öronen (ja, jag lägger händerna över öronen för att slippa det hemska ljudet och om det är helt för jävligt så kisar jag så att jag inte ser bilden helt klart) varje gång man blir rädd så kan ni ju bortse från det hemska och drägla över Joel Kinnaman i stället . .




Franskmanikyr med silvertippar




Backstage in my hood

 

Haha jag och fotografen Trent, behind the scenes in my hood!





In da hood!

Hemma!

Vilken tur vi har haft med vädret idag, solen har stekt hela dagen men det har varit lagom varmt! Kul har jag haft i alla fall med Espen och Trent.
Espen jobbar med Fotopia som är en sida för foto intresserade så idag har han gett Trent massa tips och tricks om ljussättning, vinklar och gud vet allt och det som är bra är att jag lär mig massor jag med, även om det ibland kändes som att dem snackade ett annat språk hahaa!
Jag har inga bilder på mig in action just nu men det får jag nog om några dagar men jag har några bilder på stället som vi var på idag.

Sjukt tuff location med massa grafitti så om jag lyckas fastna på bild så kan det nog bli en hel del snygga bilder!

Nu syns inte det så bra på denna bilden men det var en sjukt ball mobil/lampa som hängde mitt i allt ihop!

 

Espen och Trent disskuterar ett eller annat. Gubben till höger var inte med oss han lekte nog bara lite paparazzi.

 

En hojj och en cool vägg!




På väg ut dörren

Slänger i mig frukosten för nu ska jag iväg på shoot! Yeey det här ska bli kul!

Skål nu kör vi!




10 saker som inte är okej att göra på Facebook!

Jag har länge velat lägga upp den här listan och idag fick jag hjälp av Mr. C (han vill nämligen inte gå ut med vem han är) att fullborda hela listan. Listan handlar om saker som inte är okej att göra på Facebook. Punkterna är i inbördes ordning:

1. Det är inte okej att skriva åh gud mitt liv suger, varför ska detta hända mig, han borde brinna i helvetet, fan det är så sjukt jävla synd om mig när någon frågar tillbaka om vad som har hänt så svarar personen Ne inget speciellt. Om man ändå inte kan berätta vad det är så behöver man inte annonsera om hur sjukt jävla synd det är om en heller!

2. Det är inte okej med en skrytstatus a la "Jag vaknade av mig själv klockan 5 i morses och då bakade jag bröd till hela familjen, sedan blev det frukost på sängen för alla våra tio ungar och min man fick så klart det lilla extra till frukost i sängen där han låg. Sedan körde jag familjen till jobb/skola/dagis och åkte sedan direkt till gymmet där jag avverkade ett tre timmars pass med min PT innan jobbet. På jobbet gick allt lika super bra som vanligt *stolt*. Sedan hämtade jag hela familjen på dagis/skola/jobb och gick först ut en liten prommis med hundarna i två timmar, bytte sedan vattnet i vårat hundra liters akvarium, kaninerna fick mat, marsvinen lite grönt och katternas bajslåda är nu tömd, detta gjorde jag samtidigt som jag lagade mat. Jag hjälpte barnen med deras läxor samtidigt som jag tvättade, strök, bytte lakan dammade och städade alla fem våningar på vårat enorma hus, nu är hemmet shiny. Nu ska det bli skönt att få sitta i soffan i fem minuter innan jag går och lägger mig med gubben och ger han massage efter att han har haft en lång dag på jobbet." För det är faktiskt ingen som bryr sig om hur duktig du har varit idag (det är därför du skaffar dig en blogg)!

3. Det är inte okej att byta profilbild oftare än vad en annan hinner att blinka!

4. Det är inte okej att uppdatera statusen med Det är lördag. Jag äter potatis. Filmen var bra. Gräset är grönt. För man kunde inte ha brydd sig mindre!

5. Det är inte okej att man får en vänner förfrågan ifrån Üzxyglky Iaholzjki 47 år bosatt i Armenien. Vad har ni gemensamt? Och hur fasen hittade han dig i första hand?

6. Det är inte okej att adda personer bara för att snoka på den nya flickvännens mosters systers dotters brors hunds mattes fasters farfar. (Även om det är enda anledningen till att vi i från början skaffade Facebook)

7. Det är inte okej att skriva saker på sin status enbart för att försöka göra sitt ex sotis. Bara för att han skrev jag älskar dig Carro behöver inte du vara värre och säga Gud jag älskar dig min lilla pluttesnutte Jocke, tack för en mysig natt du är det bästa som har hänt mig. Sånt höll vi nämligen på med när vi gick på lekis!

8. Det är inte okej att avtagga sig själv på bilder (det som fastnar på bild, stannar på bild är mitt motto), skyll dig själv att du öppnade käften, visade alla dubbelhakor du hade, blinkade med ena ögat samtidigt som du drar ut värdens snorkråka ur snuten precis när någon tog det kortet. Även om du ser ut som en skållad bäver just på den bilden så vet vi ju faktiskt hur du ser ut i verkligheten!
Och ska du lägga upp bilder på Facebook så ska du göra det med stil! Hade du velat att någon la upp bilden när du öppnade käften, visade alla dubbelhakor du hade, blinkade med ena ögat samtidigt som du drar ut värdens snorkråka ur snuten? Nae tänkte väl det, då ska du inte slänga upp bilden på din vän heller!

9. Det är inte okej att trycka likes this eller kommentera på en person som du inte känner. For what liksom?!

10. Det är inte okej att ta alla jävla, eller vänta det räcker att du ens tar ett quiz. Quiz är inte okej. Vem kom ens på det där med quiz? Oavsett om du får 92% chans på att du kommer att få ligga i helgen på quizet så är chansen säkerligen inte stor i verkligheten! Och som ni säkert redan har räknat ut, Farmville är inte okej någonstans. Vi tycker nämligen inte om när hela våran wall präglas av dina nya grönsaker ifrån Farmville!

Sist men inte minst har vi en bubblare ifrån Mr. C:
(11.) Det är inte okej att skriva naaaaaaaaw, ååååååååååååååååååååååååååh, cutieputiemutimuttituttiluttipluttisnutti, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3, Vi fattar ditt budskap ändå!


Har ni något att tillägga på listan?


// Fröken Pousette och Mr. C




Är det någon som vill köpa en Ipad?

Det är nämligen så här att en på Jonas jobb ville ha en Ipad och eftersom att en av Luux vakter är pilot så köpte han med sig en när han var i USA men det blev fel Ipad så nu har vi en här hemma som bara ligger i en låda.
Så är det någon av er som vill köpa denna Ipaden för 8500 norska kronor (den kostade 11000 nrk i ny pris) så får ni hojta! Den är alltså inte använd!

Hade jag haft pengarna skulle jag behållt den själv!

 

Om du vill köpa den, maila mig på: [email protected]




Jag fick precis ett mms

Hallo mamma. Jeg koser meg på toget med pappa... :)




Söndags kos alene

Det blev en och en annan tår i morses med när jag hörde på talen, gud för ett vackert tal Daniel höll! Ursäkta min bröllopsfeber som just har uppstått men det var bara så jädrans fint allt i hopa igår!


Idag flyr mina två älskade till Kongsberg medans jag stannar hemma för att jag ska på fotoshoot (den blev flyttad från torsdag tills i morgon i stället) och sedan stannar Ella hos bestemor, tante, onkel och oldefar tills på onsdag så att jag och Jonas får lite tid för oss själva och det ska bli mys (även om jag kommer sakna mini me)!


Min halsont har kommit tillbaka, jag har fått för mig att jag kommer att få kyssjukan bara för att jag ska åka iväg nästa helg för så är det jämt med mig. Jag blir alltid sjuk när jag ska iväg på något kul. Men nej, inte denna gången, jag kurerar mig med diverse gurgel medel, halstabletter och mitt te, ska nog gå iväg och införskaffa mig massa vitaminer iform av frukt!

Ellas nya tricks, att flörta (det var hennes morfar som lärde henne det). Hela tiden och speciellt om man säger åt henne på skarpen så blinkar dem där små ögonen så sött tillbaka ♥





För en fin dag för prinsessan och prinsen!

Jag var inte lika tuff när allt väl satte igång. Så fint allt var idag, Vickan och Danne bara strålade och kärleken bara lyste om dem! Jag älskar att Vickan är så sprudlande helatiden, hon flirtar och gör allt med glimten i ögat.
Jag skulle kunna skriva världens längsta inlägg för jag har suttit bänkad framför tv:n i stort sett hela dagen och jag har lärt mig en hel del om både kronor, dukar, viner, kungar och allt vad dem där kommentatorerna har snackat om idag, spännande och allt har som sagt varit väldigt fint men jag stoppar här!

Här sprutade mina tårar för längesedan!



Grattis Vickan och Danne ni är så otroligt vackra ihop!



Det luktar bröllop hörru du!

Jag tycker att bröllopet har blivit allt för stort, jag tycker att det är löjligt. Som jag sa till min fru igår "jag hoppas att jag också får en sån fest dagen innan mitt bröllop" men jag tycker ändå att det är kul att se på det. Så nu sitter vi här jag och mini me och ser på alla vackra klänningar.

Jag älskar bröllop!

 

Jag och mini me sitter bänkade framför tv:n!




Fint från KappAhls

Jag vill ha den i både vitt och svart!

 

Romantic och superfin på!

 

 

Stilig!

 

Jag hittade massa fina toppar och tunikor när jag var på KappAhl men allt finns inte på bild på deras hemsida. Måste säga att dem verkligen har förbättrat sig en hel del och letar man så hittar man massa fint. Plus att dem har väldigt mycket fina smycken och acc. och massa fina barnkläder!




Smile!


Jag diggar mina nya naglar, eller den nya kreationen kanske man ska säga! Kul med färg!


Egentligen skulle Fellan kikat förbi idag men hon var tvungen att jobba så jag får se vad som sker. Vädermannen är inte på min sida idag så jag får se om jag ens har lust att sticka ut nosen i stormen som råder utanför!

 

Men nu har vi i alla fall bokat boende i Smögen över midsommar, eller än så länge så har vi inget fredag-lördag så då blir det förmodligen tältning men lördag-söndag ska vi bo på Sea Lodge.

Jag och frugan (Loyye möter vi upp i Smögen) tar med oss Jonas för att visa hur en svensk midsommar går till, för dem firar det inte alls här i Norge. Så antagligen kommer det att bli ösregn, kallt och några droppar alkohol, precis så som en svensk midsommar brukar vara!

Nae jag ska minsann be till vädermannen om skinande sol och värme, så det så! Men kul kommer det att bli oavsett!




Pimp't by the summer!

 

 

Nagellacket kommer ifrån O.P.I och är färg B46, måste säga att det täckte dåligt för jag målade fyra lager och ändå lyser nageln igenom men jag diggar färgen, gult är inte fuuult!

Blommorna kommer ifrån Viva la diva och är små klistermärken som man fäster på nageln och sedan målar man med ett top coat över så att det ska sitta.

Diamanterna är ifrån mitt Konad kit.




Hallå?! Hon behöver sin skönhetssömn!!!!

Men alltså jag blir nervös på att Vickan tvingas vara vaken på grund utav den där festen som är på tv! Hallå har dem helt missat att hon ska gifta sig i morgon?! Hon behöver sova, hon kan inte gå runt där och mingla så här sent dagen innan bröllopet!! Hon har säkert massa att tänka på. Åh låt Vickan och Danne gå hem och lägga sig så att dem slipper vakna med påsar under ögonen i morgon! Herregud, det fattar väl vem som helst?!

 

Föresten har Vickan haft någon möhippa?!





Just nu; nagelfix!




Oslos eventuellt stoltaste tjej!




Igår, jag låter bilderna tala för sig själv

 

 

 

 

 

 




Ännu en toppen dag i det fina vädret!

Rekecocktail på Josefinas!


 

Jag har nämt att Ella äter allt va? Inklusive räkor, fisk, sallad och grönsaker?


 

Dem två bästa ♥


 

Allt måste smakas på!


 

 

 

En happy Ella är en happy mamma ♥

 


Mini me och jag njuter det fina vädret!

 


Att gå is the shit!

 


Rida, rida ranka, hästen hette Branka!




Finaste jackan!

Jag måste bara visa Ellas fina stickade jacka ifrån HM. Jag älskar att den ser ut som en liten Odd Molly jacka!




En tröttfis

Ella äter kvällsmat och som ni ser lyser hennes tänder fortfarande med sin frånvaro men nu kan det inte vara långt kvar tills dem tittar fram för hela munnen är svullen!




My new precious



Made by me.




100% chill!




Inte okej!

Jag läser aldrig (och jag menar verkligen aldrig) tidningen och ändå får vi den gratis i mellanåt men jag vet inte, jag orkar liksom inte. Men idag så fick jag för mig det, jag skulle nog vilja kalla det sjukt bra intuition, för idag stog det nämligen en sak som berörde oss nu när Ella ska börja på dagis.

Barnehage betyder dagis på svenska. Vi bor i bydel St. Hanshaugen och som ni ser fattas det 97 dagisplatser men dem erbjuder dagisplats 5 km ifrån oss . . Underbart!

 

Jag hoppas verkligen inte att vi ska behöva hamna så långt bort för det tar säkert två timmar med lämning och hämtning och det vill vi helst slippa. Varför ska allt vara så jädrans krångligt jämt?!

 

Någon som har lust att öppna ett svenskt dagis här i Oslo med mig? Så att dem får frukost, mellis och lunch och inte behöver äta medhavna mackor och så klart ska detta ligga i bydel St. Hanshaugen!




Oj, vad jag ska prova!

Att jag ser ut som en råtta bjuder jag på haha!




Mardi gras


Man skulle kunna tro att jag har varit och firat Mardi Gras i New Orleans med tanke på hur många pärlhalsband jag har på mig. Men så är det inte, jag bara städar lite och detta är bara en liten del av alla halsband jag har. Vad ska man med skiten till?


En dag . . En dag så får jag kanske användning för dem . .



Bildregn

 

Nowdays går det väldigt fort, ena stunden sitter Ella jämte en och i nästa sekund är hon helt utom räckhåll!

 

Fönstret var väldigt spännande!

 

Banan inne på Burger King.

 

Här ser ni Fröken jag ska gå hela tiden!

 

Tack för en toppendag mina två älskade ♥




And again, and again, and again!

Nu har jag fått ont i halsen igen. Jagorkarintemer! Kan någon säga varför jag blir sjuk så fort jag börjar träna, man ska väl bli frisk, sund och må bra har jag hört?

Det måste finnas någon av er som kan ge mig ett bra tips på vitaminer i pillerform eller bara en jädra vitaminkur för jag hatar att ha ont i halsen och jag hatar att behöva sitta här och beklaga mig för er. För det är enbart tråkigt!

Som tur var bunkrade jag upp med mitt älskade te när jag var hemma i Sverige, så nu sitter jag här igen med avskavt nagellack och det där förbannade teet för att få bort min halsont.

 

Något som är kul är att jag antagligen ska på fotoshoot i morgon! Weeei me like alot!

 




In one day

Jag har haft en sjukt bra dag idag!

Jag och Ella gick en sväng till babycafét i Svenskakyrkan och sjöng och fick nybakade kanelbullar, sjukt gott vill jag lova. Sedan blev det lite lek och tjöt med dem andra mammorna och bebisarna, verkligen en mysig sak att göra och speciellt för mig som inte har en enda svensk mamma att hänga med här!

Så om det finns fler svenska mammor i Norge som läser min blogg så borde ni ta en sväng dit, det är inget nästa vecka men under juli har dem det på onsdagar men det är bara att gå in här för mer information.

Sedan mötte vi upp Jonas som hade en kort dag idag (jag önskar att det var fotbolls VM året runt haha) och det blev en sväng in på Panduro så nu har vi suttit och knåpat ihop varsitt armband här. Jag sa till Jonas att vi borde sitta och göra sånt och sälja men han satt helt tyst . . Ska man ta det som ett nej då eller . .? Hahaaa!

Och jag har hunnit med att träna idag med. Total step & styrke. Jag kommer aldrig mer gå dit för att det var så jobbigt haha men intruktören var super duktig och peppade verkligen hela tiden.
Dock gick det så där för min del för i lördags hade jag knytit dansskorna och vrickade min vänstra fot säkert tio gånger under kvällen och det kändes verkligen idag när jag belastade foten eftersom att man står på en stepplatta. Så nu får jag nog ta det lite lugnt så att det inte blir värre.

MEN nu blir det natta, jag håller på att dö!

Ella var hos alla andra utom mig idag, här sitter hon i Guns knä som jobbar i Svenskakyrkan. Gun påminner mig väldigt mycket om min farmor och är en väldigt snäll dam!

 

Oj jag orkar verkligen inte lägga upp mer bilder, måste sova! Natta på er






Hej världen!




Off we go!

Nu ska den lilla prinsesstårtan och jag gå på baby café i Svenska kyrkan!





Same dress, different life


7 juni 2009


15 juni 2010



Hard Rock rocks!

Igår gick jag och Ella ner till stan och mötte upp Jonas på Hard Rock och vilken service vi fick!

Vi har ju varit där flera gånger innan men inte nu när Ella är så stor. Vi hade en spansk tjej som servitör och hon var så trevlig och pratade och tog hand om Ella, gav henne ballonger och gick med henne. När vi åt och Ella blev ledsen så tog hon henne så att vi kunde äta i lugn och ro. När vi skulle gå sa hon "Can I give her a kiss? Ohh next time you come, you have teeth and then we eat burger" Haha så otroligt snäll.
Även om det inte var så mycket att göra så sätter jag ändå pris på att hon var så snäll, för som Jonas sa så hade hon lika gärna kunnat gått på bakrommet och rökt.

Denna bilder är ifrån när jag och Jonas var på Hard Rock café på Gran Canaria!





Ny vecka igen!

Oj, jag var väldigt trött igår så trött att jag inte ens orkade se klart på Tyskland matchen, men tro mig jag förstog att dem vann på grund utav Jonas beteende här hemma haha! Grattis Tyskland!

Och nu har Jonas bror lämnat oss, sjukt trist faktiskt men han kommer tillbaka i helgen igen och hälsar på!

Men nu ska jag och mini me ner till stan en sväng!

 

Snakkes!




Pizza och fotboll!

Haha Ella har riktigt söndagskos här! Pizza, fotboll och bestemor/farmor i telefonen, kan det bli bättre på en söndag?




Dj Ella is in the house!

Jag satt och lyssnade på musik i hörlurarna för att inte störa dem andra och så satte Jonas ner Ella i mitt knä och så satte jag ena luren i hennes öra (absolut inte högt) och så satt hon och diggade hela låten haha hon är bara helt stört skön!

Ni ser ju, hon är värsta allvarlig med!




Dem kallar mig efterrättskungen!

Jag, Jonas och Julian (Jonas bror) har gjort en deal här hemma när vi lagar mat. Julian har blivit salladskungen, Jonas är grillkungen och jag är så klart efterrättskungen! Ni ser kanske varför?

 

 

Crème brûlé i toppklass kan jag lova!

 

Det är himla smart att vi har gjort det så här för då slipper en göra allt. Det är bara trist att Julian åker till Kongsberg på söndag så då är det bara grillkungen och efterrättskungen kvar här hemma. Fast mest synd är det kanske om Julian som enbart kommer att få äta sallad resten av livet, med dem få undantag när vi tre får laga mat tillsammans igen.





Vilken sovmorgon!

Haha jag trodde inte att det var sant när jag tittade på klockan nu, nio?! Ella sov till nio, hon vaknade klockan sex och fick välling och sedan somnade hon om! Helt underbart.

Haha angående den där stepen jag skulle på idag så kan jag bara glömma det, för det första så vaknade vi för sent men största anledningen är att jag är helt orörlig haha fy fader ass. Men nu blir det frulle här för oss, hörs later folkens.




Jag säger ju att tiden går fort!!




Hello hello baby you called?

Det är helt sjukt vad Ella tar efter allt vi gör! Nu har hon lärt sig att "prata" i telefonen.

Va?! Är det sant? Du tuller?!!

 

Naee det var det värsta jag har hört!!

 

Hihi nu är jag happyface igen!

 

 






Mina muskler krymper

Åh det var gött att träna, satan vad det känns i hela kroppen, jag kunde inte ens köra Ella i vagnen hem. Och nu när jag gick en sväng till Ica så gick jag i trapporna ner och jag trodde seriöst att jag skulle dö så eventuellt vill jag inte vakna i morgon . . Men i morgon blir det step! Nu är det hårdträning som gäller!





För övrigt så här i VM febern så gissar jag på att matchen blir 1-0 till Sydafrika!



Är det VM så är det!

Vilken härlig invigning det var på fotbolls vm, jag blev så sjukt glad av att se vilken energi och glädje det var! Bra jobbat Sydafrika!

På tal om fotboll så håller onkel Julian på att lära Ella hur man ska göra och Ella är helt galen att springa efter den där bollen haha!

 




Hello Good Morning!

 

Jag är så trött att jag inte vet vad jag heter med det ska inte stoppa mig från att gå på Elixia power (gruppträning med skivstång)! Woohoo hello good mornig nu kör vi!!




Då var det dags igen!

Idag körde jag ett ganska hårt pass, vilket jag inte har gjort på länge. Jag börjar nästan bli en stötte medlem, illa! Men nu är det bara att köra på så i morgon blir det Elixia power (gruppträning med skivstång) så ni kommer antagligen få höra mitt klagande om min träningsverk till nästa fredag, men det är ju den känslan som man blir pepp av.

Det är gött för nu börjar jag bli pepp igen och jag hoppas att det inte blir fler förkyldningar nu för då kommer jag lätt komma in i det. Alicante here I come!






Tänk på att det aldrig är för sent att börja träna och ta hand om sin kropp!



Ikea is the shit

Familjen är hemma ifrån Ikea besök, jag och Ella hängde mest med som moraliskt stöd eftersom att Jonas skulle köpa massa ting till Luux men så är det ju faktiskt så att det nästan är omöjligt att åka dit utan att något hänger med hem. Jag hittade en handuks sak med flera krokar på som jag tänkte ha en del av mina halsband på eftersom att jag har ett par tre stycken . . Det kanske kommer en bild på det sedan!

Någon som vet ett bra sätt att förvara armband på? För jag har nämligen ett par tre stycken av dem med och alla ligger i en låda huller om buller vilket inte är alls kul, så tips hade varit helt toppen!




Att äta frulle med dem här två är det bästa!

Vi säger god morgon och önskar er en fin dag!




Newbie

Jag stog och höll i denna idag och önskade att Ella var några storlekar mindre i höst men vet ni vad? När jag öppnade goodiebagen så låg bland annat den där i!
Den är så otroligt fin och jag önskar som sagt att Ella var så där liten men den får helt enkelt sparas tills den dagen det kommer en lillebror!

 

 

Denna fina kan man alltså köpa på KappAhl i höst till dem allra minsta!

 




Sånna här dagar gör mig glad!

Åh vad jag hade det mysigt på KappAhls idag!

Jag och Ella blev medbjudna av Josefine till KappAhls showroom där otroligt härliga Annelie hade dukat upp till ett riktigt barnkalas. Annelie hade gjort det så fint och dukat med kakor, korv med bröd, godis och hemmagjorda rosa och turkosa muffins. När vi gick hade hon till och med ordnat en liten fiskedamm, även om kanske Ella var för liten så var tanken fin till dem två andra barnen och deras syskon (och jag hade tur som fick äta upp godiset som låg i påsen).
Och framförallt fick vi tjuvkika på kommande kollektionen till barn och jag önskar att Ella var några storlekar mindre för Newbie serien var bara helt fantastiskt, så ni som har/får smått till hösten kan bara gledje er för äntligen kommer det fint till dem allra minsta ifrån storlek 44, vilket brukar vara svårt att hitta. Till er som har större barn så kommer det också massa fint!

Tack Annelie för allt jobb du hade lagt ner idag och för att du var så himla go!

 

Josefine och hennes Ella, jag och min Ella, Mikael och hans Jonatan!

 

Dessa två bilder har jag lånat av Josefine. Tack till dig Josefine för att vi blev medbjudna av dig och för att du är en så otroligt glad och härlig tjej!

 

Jag är glad att jag fick träffa Josefine idag eftersom att jag har följt hennes blogg länge. Josefine är precis lika härlig som jag hade föreställt mig, en tjej som ger en massa energi!

Jag är glad att jag också fick träffa Mikael en riktigt glad prick som var där med sin plutt Jonatan, kul med pappor som hänger på och vågar gå på sånt, det gillar vi!

 

Och jag hoppas att det dyker upp något annat tillfälle att ses på!




Svenskt peronnummer!

Så där nu var andra besöket på Svenska ambassaden klart! Det gick faktiskt lättare än förväntat att ta en bild på Ella för hon fick nämligen sitta i mitt knä och jag fick ha en haklapp på mig så att det skulle vara en vit bakrund och Jonas stog framför så att hon skulle titta in i kameran, lätt som en plätt! Så nu tar det cirka två veckor tills vi förhoppningsvis får passet. Sedan är det bara för oss att dra!

Här var jag och Ella på första besöket!




En prinsessas dagbok!

Så kul, jag och Ella ska på barnkalajs på Kappahl i morgon!

 

Jag och Ella var en av dem heldiga vinnarna så i morgon blir det barnkalajs för hela slanten! Tack snälla Josefine för att vi fick chansen att komma dit i morgon!




Snela Tempur, ge mej en seng ner jeg blir stuuur!

Åh gud, om jag skulle få Tempur som mina sponsorer skulle jag aldrig göra dem besvikna. Skulle dem ge mig en säng och säga Du får den på ett villkor och det är att du skriver vad du tycker om sängen och länkar till oss, så skulle jag lätt göra det . . Varenda jävla dag, skulle jag göra det. Jag skulle ligga där i sängen hela dagarna och bara mysa och njuta av hur bra min Tempur säng är. Oj vad jag skulle njutit! Och er skulle jag minsann hålla uppdaterade och vad jag skulle ha skrivit om den där sängen, om ni bara visste.

Så Tempur vad säger ni? Ni kan få ett blogginlägg varenda dag om hur gott jag har sovit i er säng och så kan ni få våran gamla säng, den som inte har någon madrass utan den som man sover så jädrans gött på, på fjädrarna. Fjädrarna sticker liksom gött i ryggen, ungefär som en spikmatta. Nå, vad sägs?

Så här skulle jag eventuellt ligga varenda dag i min Tempursäng!




Ikke rökande skötsam tjej söker Tempur som sponsor!

Underbart att få träffa Jonas efter en vecka, herremin vad gött det var att få se honom igen! Tack snälla Jonas och onkel Julle för att ni kom och hämtade mig och Ella!

Trist att Jonas jobbar i natt så att jag ändå måste nana ensam, plus att jag har sovit på en tempurmadrass i en hel vecka så att lägga sig i våran numera betongklump till säng känns inte helt okej, ensamt och hårt skulle jag vilja beskriva känslan!

Någon som har lust att köpa en hel Tempursäng till mig och kidnappa Jonas från jobbet? Nähä! Inte det ne . . Ne, ne . . Jo men så atteee då var det väl bara att gå och lägga sig då!




I lördags på förfesten hos Annapanna!

Det här måste ju bara vara en låt som är gjord till mig? Lejonkungen technodiscopartymix så kör vi!!

Haha helt fantastisk!




Toppen med Cammen!

I fredags på dagen så träffade jag min lilla Camilla, hon är nästan den enda va vårat gäng som bor kvar i Borås (hint, hint dags att flytta hit haha) så vi ses inte allt för ofta men vi hade en sjukt bra stund i solen på Viskan och sedan en promenad runt stan med en hel del updates.

Ella klickade med Camilla direkt!

 




Bloggkompisar

Att ha en blogg har bara varit positivt för mig, jag har inte varit med om några elakartade kommentars troll än så länge och jag har en hel hög med sköna läsare. Men det som jag tycker är kul med att ha en blogg är att man ofta läser och kommenterar andras bloggar och dem kommenterar tillbaka.

Och i torsdags träffade jag en så kallad "bloggkompis"!

Vi har läst varandras bloggar länge och hängt med genom graviditeter och livet som nyblivna unga mammor, vi har läst, disskuterar och kommenterar hos varandra så det var ju inte mer än rätt att vi skulle ses eftersom att vi så gott som känner varandra (bloggkänner). Så i torsdags blev det alltså bloggdejt med Josefine och Filippa och så mysigt vi hade!

Som jag skrev, man känner varandra ganska väl, "bloggkänner" som jag kallar det så det fanns liksom ingen nervositet när jag såg henne, en hej och en kram var det naturligaste i världen kändes det som och när jag fick se lilla Filippa så var det som att jag hade sett henne tusen gånger förr. Är det inte ganska konstigt egentligen? Men samtidigt kul att man faktiskt kan och vågar ses.

Vi gick till Annelundsparken (Sveriges finaste lekplats bara så att alla vet!) och satte oss på en filt och Filippa och Ella utforskade varandra (det sötaste var att Filippa pussade på Ella två gånger) och Ella dreglade på Filippas leksaker medans jag och Josefine tjötade om allt mellan himmel och jord. Och just eftersom att vi "bloggkänner" varandra så har man alltid något att prata om för man vet ju ganska mycket om varandra även om man aldrig har setts förut.

Summa summarum, jag hade en sjukt trevlig bloggdejt och det är synd att vi inte bor närmare varandra så att man hade kunnat ses oftare. Men tack Josefine och Filippa för en toppen stund! Bloggvänner är good stuff!

Ella trodde nog att Filippa hade snott Ellas skor haha!

 

Ella och Filippa ♥




Back in Oslotown!

Så där, nu har jag landat i Oslo igen men jag är nog för trött för att uppdatera men vi får se jag kanske ändrar mig!




Tack för igår gott folk!

Som sagt jag hade en super kväll igår, jag träffade nästan hela Borås kändes det som! Men nu ska jag ut och njuta solen och det fina vädret (gissar på att det är fint för jag har inte dratt upp rullgardinen så det kan egentligen vara piss väder)!

 

Nu saknar jag Jonas helt otroligt mycket men i morgon ses vi yeeey ♥




JAG.HAR.HAFT.EN.SJUKT.BRA.KVÄLL.




Det finns inga dumma frågor!

Jag har kommit på mig själv att jag har en jädra massa cravings, alltså jag har saker som jag måste ha. Men jag är inte gravid så därför blir det fel att säga cravings så jag kom på att jag har Sverigecravings.
Nu har jag nämligen en craving på Loka citron och det finns inte i Norge så nu när jag är hemma har mamma och pappa köpt ett mini flak med 12 stycken 33 centiliters Loka citron.

Och jag har kommit på att för att få saker till Norge så måste man påverka och nu har jag gjort det ännu en gång och som ni kanske redan har räknat ut så gick mailet denna gång till Loka!




Busy M!

För en rolig dag jag hade igår men dessvärre är jag lite stressad så jag hinner inte uppdatera er!




Vi har en mus i vårt hus

 




Hos oss just nu!

Ella har fullt upp med att baka och sjunga!




Bästaste dagen!

När man har en sån fin dag som igår så vill jag bara flytta till hus. Jag har helt glömt hur underbart det är att ha sin egen gräsmatta, åh helt underbart!
Dagen spenderades hos min mormor och morfar och att bli serverad fläsk, potatis och löksås utomhus kan absolut inte slå fel!

Ella och Ellas mormor startade dagen på balkongen!

 

En outfit bild på Ellingsen!

 

Vi var i Knalleland på Deichmann och Ella fick ett par sandaler av sin mormor! Har ni inte varit på Deichmann så löp!! Det ligger i det blå huset precis jämte Gina Tricot. Det var heaven för mig där inne eftersom att jag har hittat fyra par skor (jag strök över fyra så att inte Jonas ser det) och till ett väldigt billigt pris! Dem har dam, barn och herrskor och väskor och det är verkligen sjukt billigt!

 

Min kusin, Ella, min mormor och morfar och jag äter fläsk på terassen, åh så sjukt gott det var!

 

Vilda och hennes underbara små bebisar ♥


Ella och hennes gammelmorfar på hans tuffa motorcykel!

 

Härligt att kunna bada ute ♥



Ella tyckte inte att det var en hitt att gå på gräset och när jag la henne på gräset blev det ännu värre, hon fick total panik, haha märks det att hon bor i stan?

 

För en fantastisk dag, tack mamma/mormor för skorna vi fick och att vara hos min mormor och morfar är nästan helt oslagbart och dagen blev inte sämre när min lilla Lina kom hit och som vanligt hade vi en hel del att prata igenom, jag är glad i dig vännen min!




Happy face!

Det är sommar i Borås idag och mamma/mormor är ledig så nu ska vi ut på turné!




Christian Audigier ♥

Ni vet att jag har en liten förälskelse i Christian Audigier (han som designar Ed Hardy) och när jag och Jonas var på Gran Canaria förra året så blev jag överlycklig när jag hittade hans viner på flygplatsen. Ett äkta fan måste ju ha allt förstår ni.
Men eftersom att det finns en gräns på hur mycket man får köpa med sig i taxfreen så fick jag bara två flaskor hem och sedan dess har jag verkligen letat och nästan tagit ett flyg bara för att få köpa resten av flaskorna haha.
Men vet ni vad? Flaskorna går att beställa hem ifrån Systembolagets hemsida! Happyface på fröken Pousette!

Så nu behöver jag alltså inte bara sitta och titta på mina fina flaskor utan nu kan jag även få smaka på innehållet med. Så nu tänkte jag slå på stort och avnjuta detta på midsommar, oj vad jag ska njuta, mmm så gott det ska bli!

Ni som också har en crush på CA kan också beställa dem innan nästa vecka så kan ni också smaka det på midsommar. OJ vad vi ska smaka, så gott det ska bli, naaam naaam.




Kärlek ♥







Flinkiewinkie!

Jonas titta!! ♥




Ett skepp kommer lastat!

Med vadå?
Bilder på Jodie och Ella!

Medans jag jobbade i lördags så var Jodie så snäll och passade Ella några timmar på morgonen! Tack Jodie för att du var så snäll och tog hand om henne! Det var guuuld värt!

Det ser misstänkt likt ut som att Ella har glass runt munnen . . Jodie vet du något om det här? Haha!

 

 

Ella ser ut att haft en fin lördags morgon med Jobiekanobie ♥




Snabbare än tåget

Jag vet att jag tjatar om det men tiden går alldeles för fort och Ella har lärt sig alldeles för många saker dem två senaste veckorna i tillägg till det jag har berättat om innan så har hon även lärt sig att borsta sitt eget hår eller någon annans hår, om man frågar om man får smaka på hennes napp (eller något annat som hon tuggar på) så stoppar hon in nappen i munnen sedan tar hon den och stoppar i sin egen mun. Hon har lärt sig att klättra upp för mamma och pappas trappa här hemma vilket är stort eftersom att hon aldrig har provat det förut! Hon tar fler och fler krypsteg och det går snabbt att ta sig upp från sittande till stående, hon kan också stå helt själv i någon sekund utan stöd!

Det är verkligen skrämmande att Ella snart fyller ett år!

Älskade skatt ♥




Pimp my porridge!

Gröt med torkade jordgubbar, naaam naaam!!

 

Trist bara att när mormor och morfar ska äta sina Crunchy jordgubbar & yoghurtflakes så finns det inga jordgubbar och yoghurtflakes kvar i paketet . . !




Pappa, pappa se så stor jag är!

Jonas denna är till dig:




  • <- Gå tillbaka
  • bloglovin

    Du får gärna låna mina bilder men då vill jag att du frågar mig först!

    Kontakta mig på: [email protected]

    RSS 2.0