Vi är på Maxbo!




Ge mig sa ja!

 

I kväll ska vi gå och se på en annan lägenhet som också ligger bra till (precis jämte Elixia på Lambertseter wohoo) men den är modernare och inte all så stor som den igår och dyrare med . . Vad då märks det så tydligt att jag vill ha den som vi såg på igår? Det är jobbigt när man går och tänker på en lägenhet så mycket och vet precis hur man ska möblera den samtidigt som man är så jädrans rädd för att inte få den och bara bli ledsen. Lägenheten GE MIG!




Lite kärlek till frukost

 

Jag låg kvar i sängen idag medans Jonas och Ella gick upp och nu när jag vaknade så låg datorn och frukost jämte mig, en bra start på dagen måste ju betyda en bra dag ikke saaaant? ♥




Käre gode gud

Lägenheten som vi var och tittade på i morses var helt perfekt, den låg i det området där vi letar boende och var precis en sån gammal och ljus lägenhet som jag vill ha!
Tre stora rum och ett mindre som i mina drömmar blir fördelade som så att i dem tre stora rummen är det ena mitt och Jonas sovrum, en spispestue/matsal och i det sista blir det tv rum och det lilla som ändå var helt lagom stort till en ett åring får Ella.
En stor balkong, ett litet kök men ändå plats till matbord, en liten toalett och en lagom stor hall.
Två bodar/förvarings rum och egen tvättstuga i källaren.

Sa jag att det var två gammeldagsa peiser/öppna spisar? En i sovrummet och en i stuen/vardagsrummet.

(Och billig hyra för att vara så stor)

Så nu måste ni allihopa hålla varenda tumme och lem för att vi ska få den här! Vi vill verkligen av hela våra hjärtan ha den här!



Vi ska åka och titta på en lägenhet!



Ny vecka, nya möjligheter!



Bästa lördagen

Åh vad jag har haft en bra dag tillsammans med mina två älskade!
Eftersom att Jonas alltid jobbar helg så är det inte ofta vi bara kan vara på helgerna, i Norge är allt stängt på söndagar (Jonas lediga dag), till och med mataffärer så då finns det inte så mycket mer att göra än att ta en prommis då.

Men idag har vi varit på Storo Storsenter och strosat runt och jag tycker verkligen om att vara där (fjärde gången jag och Ella är där inom loppet av två veckor) man har liksom allt på samma ställe och det är bättre utbud av butiker än vad det är nere i byn på Karl Johan. Så tummen upp till Storo Storsenter, speciellt nu när dem har blivit klara med den nya delen!

Anledningen till att vi åkte dit var egentligen för att vi skulle köpa flyttkartonger (jag vill passa på att börja packa nu när jag har all ledig tid och så att man slipper allt i sista stund) men så klart var dem slut, men vi kom inte hem helt tomhänta för Ella och Jonas fick lite baskläder och jag en spetstopp ifrån Gina.


Det här var i en skoaffär förra gången när jag och Ella var på Storo. Behöver jag säga att Ella är väldigt glad i gossedjur?




Tack för idag lilla familjen ♥



Vi äter på Donken




Remember me

Vi tittade på Remember me igår och jag ger den full pott! Alla 6:or i tärningskast i hela världen!
En sjukt fin film som absolut inte går att gissa sig till slutet på. Jag önskar att jag kunde skriva om hela filmen men för er som inte har sett den så måste den ses, tro mig!


 

Och ja, det blev en och en annan tår i slutet!




Åh världens bästa kjæreste!

Gissa om jag blev glad nu! Ihhhh!!

Jonas har varit precis som vanligt, duschat, gjort i ordning sig och gått till jobbet. Men han kom tillbaka efter tio minuter (jag trodde att han kom tillbaka för att han hade glömt något) med rosor i handen och sa "lurte deg, jeg har fri ikveld" och så gav han mig rosorna och sa "Jeg hade ikke klart meg uten deg disse to ukerne, jeg elsker deg baby".

Det här är verkligen lycka på hög nivå ska ni veta för att i två veckor har Jonas dagar sett ut så här:

jobb: 13-18
hemma: 18-20
jobb: 20-06
sova: 06-12
jobb: 13-18 . .  Ja ni fattar. Det har nämligen varit fadderuke dessa två veckorna (inspark för studenter) så det är därför han har jobbat ihjäl sig så vi har knappt sett varandra. Så att han är ledig ikväll fram tills i morgon kväll kunde inte vara bättre!


Och att han faktiskt orkade genomföra hela lureriet och gå och köpa rosor det är bara helt topp!


 


Älskar dig baby du är mitt allt ♥




Så kör vi

 

Jag och Ella drar till Elixia för jag ska köra Step och där efter power, skönt med två korta pass så att man kan orkar ta båda två!

 

Haha vill bara säga att det inte är mjölk jag dricker direkt ur mjölkkartongen men jag hittade inte våra shakers när jag skulle dricka proteindrink nu innan träningen så det fick helt enkelt bli en nödlösning att göra proteindrinken i en tom mjölkkartong, man tager vad man haver!




Det allra värdefullaste vi har

En liten Ella som är på upptäcksfärd ♥


Min ena lins till kameran har gått i graven så jag har bara mitt teleobjektiv och det är väldigt svårt att ta bilder med det om jag inte är på några meters avstånd. Så det är därför det är lite bilder här inne, eller dåliga webcam eller mobil bilder.

 

Så medans jag sparar ihop till en ny kamera så måste ni dessvärre överleva med att det blir lite inlägg, för en blogg utan bilder är som en bok utan innehåll, bibeln utan Jesus, , en fylla utan bakfylla, min pappa utan en penna . . Ja ni fattar poängen gissar jag, en blogg utan bilder är helt enkelt för jädra tråkigt.

 

Så sneella Tomten gi mig en kamera ner jeg blir stuuur




Torsdag

 

Ella blir alltid glad när hon ser sig själv i webcamen haha ♥

 

Humöret är inte helt på topp hos Ella idag, även om hon vaknade 8.30, så jag hoppas ju så klart på att det är fler tänder på väg och att det är dem som ställer till det. Men kan aldrig veta med di små!

 

Idag blir det dejt med frugan och sedan blir det ett hårt pass på Elixia. Äntligen har dem börjat med det riktiga schemat igen för sommar schemat var verkligen tråkigt men nu är det bara att köra på!

 

Have a nice rainy thursday!




Dubbelt upp

Tänk om man hade haft två av den här lilla filuren haha ;) ♥




Finaste tjejen på tur idag

Otroligt hur mycket kärlek man får henne ♥




To die for!



Jag måste bara visa de fina flaskorna som jag fick i denna beställningen ifrån Nailmail. Korken ser ut som en liten korsett, sjukt fina tycker jag! Jag fick hem nummer 64, 45 och 116, men bilder på lacken kommer som sagt i morgon!


Nu blir det Egoboost!



Ikväll är det jag och Blondinbella

 

 

Eftersom att "Blondinbellas" bok var slut överallt på internet så bad jag min pappa köpa den i Sverige och den tog min bror med sig upp till mig i Oslo så nu ska jag sitta här med mitt te (ja, jag har lärt mig!!) och mysa i soffan med Isabella Löwengrips bok Egoboost!

 

P.S Anledningen till att jag har tre olika nagellack på naglarna är för att jag fick hem tre nya lack ifrån Nailmail idag och jag var tvungen att se hur dem såg ut på. Men jag ska försöka visa bilder på dem i morgon! Glöm inte att ni får 10% rabatt på er första beställning om ni nämner mitt namn (Malin Pousette) i kassan!




Skala banan!

Haha jag vet inte hur många gånger om dagen som jag skrattar åt våran lilla Ella.

Igår när vi hade visning på lägenheten så låg Ella och sov men så vaknade hon mitt i allt ihop och var jätte grinig så när visningen var över så la vi oss i sängen och myste och åt banan. Men eftersom att hon hade fått sova så lite och var grinig så åt hon inte upp hela bananen så jag la den vid sidan av sängen på nattduksbordet och tänkte inte mer på det.

För en stund sedan gick hon iväg på en liten tur i lägenheten och kom sedan tillbaka men så såg jag inte helt vad det var hon pillade med eftersom att hon stog bakom högtalarn. När hon ställde sig framför tv:n så står hon med ett bananskal i ena handen och en banan i andra handen/i munnen. Haha det är svårt att återberätta men det är så kul att se hur mycket hon fattar och hur mycket hon lär sig hela tiden!

Våran lilla apa!




Don't miss!

Ni missar väl inte att Fångarna på fortet går på Tv4?


Jag tycker att det är lite synd att det inte bara går på fredagar som det gjorde på den gamla goda tiden för då får man liksom helg mys känslan men Fångarna på fortet är ändå alltid Fångarna på fortet!


Toppers säger jag och Ella!





Kyckling med mango chutney


Det här ser verkligen inte mycket ut för världen eftersom att det är en taskig mobil bild, men tro mig, det är det!

 

Det här är nog det godaste jag någonsin har lagat och jag måste faktiskt dela med mig och det bästa är att det är precis hur enkelt som helst att laga!

 

Du behöver till fyra portioner:

 

• En röd paprika

• 6 eller 8 kyckling filéer (det beror på, vi äter nämligen som hästar här hemma)

• Matlagningsgrädde 3-6 dl (beror på hur såsigt du vill ha det)

• Mango chutney (det är mosad mango på burk, fråga i affären om ni inte vet vad det är)

• Salt (Smaksak hur mycket du vill ha i)

• Steksmör

• Jasminris (tycker jag är godast men det är ju en smaksak)

 

Börja med att koka riset. Skär paprikan i strimlor och fräs dem i lite smör så att dem blir mjuka.

Klipp kycklingen (ja, jag har lite fobi för rå kyckling och tycker att det är lättare att klippa den än att skära den) i små bitar/strimlor och stek dem i lite smör.

När kycklingen är färdigstekt så blandar du i paprikan och häller sedan i matlagningsgrädde och sedan några matskedar mango chutney, detta är också en smaksak hur sött/mangoit du vill att det ska smaka. Salta och smaka av såsen!

 

Färdigt!

 

Ni som inte provar det missar något jag lovar för jag har aldirg smakat något bättre. Det är super gott och till och med jag som är den sämsta kocken kan få till det! Så ni som lagar detta kan ju skriva en rad eller två till mig för att säga vad ni tyckte!

 

 

Smaklig måltid!




Fläsk och löksås, frugan släng dig i väggen!

HA, jag kan visst laga fläsk och löksås!




Fyndat!

Vi fick precis hem sängen och sängborden som jag hittade på Finn.no! Dem var mycket finare i verkligheten än vad dem såg ut att vara på bild så det här var ett bra fynd!
Nu efterlyser jag bara en slipmaskin så att jag kan slipa lite och sedan måla om dem i vitt! Är det någon i Oslo som äger en sådan mojäng?


 

 

Som sagt den gör sig mycket bättre i verkligheten än på bild!




När vi är på tur är det Ella som bestämmer!





Morbror Patteee vart äääär duuuu?

 

Vi var på söndagstur i går och när Ella får gå själv så har inte vi mycket att säga till om, det är nämligen Ella som bestämmer!




Helt inne!

Ella är så söt!

Hon hämtade Shrek 3 filmen och så satte jag på den och nu har hon suttit i 23 långa minuter (väldigt långt för att vara Ella) och bara tittat. Bästaste ungen i världen är hon!


En trött tjej helt inne i Shrek ♥




Typiskt Norskt!

Jag gissar på att personen som äger den röda Volvon var lite småsvettig när denne skulle iväg till jobbet i morses . .

 





 

Dem kunde inte parkerat lite närmare?




Deli de Luca is the shit!

Det är så kul för Deli de Luca är som 7 eleven fast sjukt mycket frächare men konseptet är liksom det samma, kiosk som har allt liksom, fast aa Deli är som sagt mycket, mycket bättre och mycket fräschare. Och det som är så kul med Deli är att dem alltid får in massa roliga och konstiga drickor. Se bara på dem här tillexempel, flaskorna är ju über snygga! Jag har ingen aning om vad dem innehåller men jag tror att det är någon slags läsk?

 

 

 

Jag vet inte riktigt vad det är men jag har någon slags kärlek till flaskor, alltså inte vilken flaska som helst men flaskor som är snygga eller ser annorlunda ut. Jag funderar på att köpa dem här och bara låta dem stå här hemma. För dem är verkligen balla!




Latte utan kaffe

 

I fredags var jag och Ella på dejt med Mari och Linus och det var så kul att få träffa dem eftersom att vi inte har setts på evigheter. Och Linus har blivit så stor, sju månader och världens goaste kille! Och jag och Mari har som vanligt tusen ting att skravla om, riktiga latte mammor utan latte ungefär.

 

Tack mina två fina för en mysig dag tillsammans, vi är glada i er!




www.søndagskos.no




Bildregn ifrån Alicante part I

På väg ner till Alicante

 

 

Ture Turisterna ska iväg på marknad

 

 

Tittaiii!

 

 

Baby på vift!

 

 

Sjukt fint sand bygge på stranden, det hade tagit dem sju timmar att göra det här!

 

 

Jonas, Jag, Ella och mamma på tur (pappa håller i kameran)!

 

 

Ella med sin morfar ♥

 

 

Jag älskar Paella och är ett måste när man är i Spanien!

 

 

På väg in till Torreveja

 

 

På tur!

 

 

Jag och min stora kärlek haha ;)

 

 

Jonas byggde en bil till Ella!

 

 

Här ser ni hur långt vi hade det från lägenheten till stranden ;)




Det här kan man äta!

 

Stuvade makaroner med Mamma Scans köttbullar, kanske inte den allra sexigaste maten på en lördagskväll men jag var så jädrans sugen så jag kunde dessvärre inte avstå! Fytti rakkarns så gôtt!




Baby foot

För ett tag sedan såg jag att Cubus hade fått in något väldigt kul till fötterna som jag var tvungen att prova, Baby foot easy pack heter det.

Man stoppar fötterna i varsin påse och sitter med det i två timmar sedan tar man av dem och sköljer bort allt klägg och efter några dagar så blir alla döda hudceller torra och pillas sedan av i två-tre veckor och efter det så ska man få baby fötter. Man får absolut inte dra bort huden själv för då kan man skada fötterna, utan låt huden lossna av sig själv eller använd en frotté handuk för att sedan gnugga försiktigt så att huden lossnar lite grann.

Jag gjorde det två dagar innan vi åkte till Alicante och efter andra eller tredje dagen där så började mina fötter tappa massa hud (jag visar ingen bild på det på grund utav äckel varning) och dem gjorde det i stort sett hela resan.
Det kanske inte var det allra smartaste att göra det innan vi åkte men samtidigt så peelades fötterna i all sand så det var inte jätte dumt, förutom att det kanske inte ser så fräscht ut.

Nu har ju inte jag dem värstaste fötterna sedan innan så jag märker inte speciellt stor skillnad på fötterna efter hela processen mer än att det känns fräschare mentalt sett haha. Men har man en väldans massa hård hud så kan jag nog tro att det gör susen.


Jag köpte min baby foot på Cubus för 199 kr och är absolut värt att pröva och för mer info gå in här SE, NO.

Så där ser påsen ut som man sätter på fötterna, ett tips är att ha en strumpa över så sitter dem bättre!




Schhyyy

Jonas har gått till jobbet så nu är det jag och Edward ikväll . .


 

Och kanske Bella, Jacob och resten av gänget . .




Jag tar med mig honom hem!

Jag sitter i väntrummet på Nav och jämte sitter värdens värsta mamma med sina två barn 2 och 4 år, den yngsta favoriserar hon och bara säger hur duktig han är precis hela tiden och den andra bara skäller hon på, precis allt han gör är fel och när han sa "mamma jeg elsker deg" så svarar hon "och vad är det du vill ha nu då . . ?". Det gör verkligen ont i hjärtat att höra hur hon är mot honom. Och det gör det inte bättre av att hon ser ut som en whitetrash med två pippilotter på huvudet!



Jag får väl krypa ner då

Nu kanske ni förstår varför jag prioriterar en större säng än den vi har?

 

Av någon anledning hade Ella svårt för att somna ikväll och hon har vaknat flera gånger sedan hon somnade och varit jätte ledsen. Som tur är jobbar Jonas i natt så att han kan sova inne på Solo rummet så får jag ligga och knö med den här lilla saken. Men jag kan inte klaga för även om jag sover dåligt så finns det inget bättre än att ligga och lukta och snosa på våran lilla prinsessa ♥

 

Någon som har ett bra svar på hur det kommer sig att ett barn som är 44 kilo lättare och 90 centimeter kortare än mig kan ta så där mycket mer plats? Och varför hon alltid ska ligga helt på sniskan? Helst med fötterna i ansiktet på Jonas och hela hennes huvud under min mun=massa mamma dregel i Ellas hår!

 

Störst vinner, eller hur va det?




Min nya drog

Jag har fått en ny hobby, jag sitter inne på Finn.no (norska motsvarigeheten till Blocket.se) i stort sett hela tiden. Först och främst så letar jag lägenheter och jobb men sedan ängnar jag den största delen till att sitta inne på "Torget" för att hitta lite nya saker till den blivande lägenheten.

Vi måste nämligen införskaffa oss en ny säng för ramen vi har nu har ägaren till lägenheten gjort av LACK hyllor ifrån Ikea, himla smart måste jag säga, billigt som attan om man inte har lust att lägga pengar på en ram till sin säng! Men eftersom att vi inte tar med oss LACK konstruktionen så har vi bestämt att vi ska köpa en bredare madrass (i mellanåt på morgonen sover nämligen fröken 1 åring där och hon tar mer plats än mig och Jonas tillsammans, man kan liksom vara glad om man har 10 cm att röra sig på!) så nya madrasser köper vi på Ikea men en säng har jag alltså hittat på finn.no och den ska bara slipas och målas vit sedan är den liggbar.

Snygg ram runt sängen och en liten "hylla" att ha saker på med LACK hyllor ifrån Ikea.

 

Han har även satt en svart LACK hylla ovanför sängen.


Jag hittade ju också mitt fina bord som jag ska få i en tidig födelsedagsprelle av min kära ♥

Och nu letar jag efter ett matbord och eventuellt en ny soffa och det finns ju så mycket på finn.no så något borde man väl kunna hitta till en bra peng! Jag har fått för mig att jag ska köpa möbler som jag ska slipa och måla om . . Men vi får se hur kul jag tycker att det är sedan hahaa.



White goes leo and leo goes Zebra!

 

Sorry om det är någon som har fotfobi men jag ville bara visa upp mina fina händer och fötter! Och ja, jag vet att jag missade hörnet på tån men jag hade behövt göra om hela för att det skulle bli bra och det orkade jag inte. Det blev alltså leopard på fötterna och zebra på händerna och detta har jag gjort med Konad kittet och plattan jag använde mig av är M57. Både det guldiga och vita lacket som jag har under kommer ifrån Isadora och jag tycker verkligen om att måla med dem för att dem täcker bra och så gillar jag dem vida penslarna!




Tränings musik

Igår på powern så hade vi denna och man kan ju inte bara bli annat än pepp och ge gärnet när man hör den!


Jay Sean Vs Guns n' Roses - Do You Remember Vs Sweet Child O' Mine




Build-a-bear!

Ella fick en himla kul födelsedags present ifrån Fellan och Stian, jag hade aldrig hört om det innan men det var ett presentkort på att göra en egen nalle!

Det är alltså en butik fylld med "tomma" nallar, hundar, fåglar, hästar, ja alla möjliga gossedjur så får man välja en som man tycker är fin och sedan fyller man upp den med ludd, väljer hur den ska låta och stoppar in "lätet" i armen, lägger in ett litet hjärta och sedan snörar man ihop den i ryggen. Och efter det så får man välja ett sett med kläder och ett par skor och så får man skriva ut ett födelseattest till nallen.

Så här såg butiken ut, fylld med gossedjur, kläder och accesoarer!


 

Vi valde en hund och här blev den tomma hunden stoppad med ludd, ett vovvov läte och ett litet hjärta!

 

 

Och så pillade hon in en liten lapp med ett nummer i så skulle vi tappa vovven så kan dem söka på vem den tillhör!

 

 

Ni ser, det är massa nallar på hyllorna som man kan välja i mellan!

 

Det var verkligen en rolig och annorlunda present. Eftersom att Ella är så liten fortfarande så var det nog roligare för mig och Jonas (heaven för mig eftersom att jag älskar nallar) men Ella blev glad för sin vovvov i alla fall! Och jag kan tänka mig att det är en kul sak för äldre barn när man får vara med och hjälpa till att göra sin alldeles egna nalle!

 

Ni kan gå in på Build-a-bear's hemsida SE, NO för att se om det finns en butik i närheten av er för det är verkligen en uppskattad present!

 

Tack snälla Fellan och Stian för eran prelle!




Haha för bra för att vara sant!

Jag fick ett jäkligt roligt klipp av Mr. C härrom dagen, så bra att jag måste slänga upp det så att ni med får ta del av det roliga! Frågan är bara om historien är sann? Oavsett så skulle det kunna vara sant för barn är ju så jädrans logiska ibland atte . . Jaa lyssna bara:




Vi kickar igång dagen här hemma!




Leo nails

Det var längesedan jag använde Konad stämplarna så idag fick det bli leopard mönster!




Bättre kan man knappt ha det!

Jag har kört ett stenhårt power pass, bastat, duschat, ätit banan med Ellla och ute är det fortfarande sommar! Nu har jag och Ella gått omkring på loppis på Birkelunden och jag har hittat en megafin kista (ingen likkista utan mer en skattkista) och nu ligger Ella jämte mig i vagnen och sover och jag ligger på gräset och njuter av värmen och väntar på att Jonas ska komma hit! Senare ska vi åka och titta på en lägenhet!

Min status just nu: -jag har det sjukt bra!




Tips!

Pierre Robert har sköna sports bh:ar, trosor och strumpor att ha när man tränar. Dem finns i flera fina färger, bh:n kostar 199 kr och trosorna 99 kr, strumporna minns jag faktiskt inte vad dem kostar men runt 100 kr.
Jag har storlek S och M i både trosor och bh:ar men jag tycker nog att S passar bäst på bh:n och M på trosorna på mig.

Gå in på Pierre Robert's hemsida SE, NO för att se vart du kan köpa dem, synd att dem inte har en webshop eftersom att det alltid tar slut så fort i butiken.


Sitter skönt och är i skön kvalité och inte speciellt dyrt om man jämför med andra träningsunderkläder!

 

Jag såg att jag faktiskt matchar med mitt nagellack idag:


Lila glitterlack i från Nubar och färgen heter Petunia. Det trista är att glitter lack flagar hur lätt som helst men är ett helvete att få bort med nail remover, men det är kul så länge det varar i alla fall!




P.S

Det hjälpte inte ett dugg, jag är precis lika stel som jag var innan . .


- Hej, Agda 97 år!

D.S



Medicin för själen

Jag ligger i badkaret (ja, jag har med mig mobilen i vattnet, I am living on the edge wohoo!!) (sist jag låg här var nog när Ella ville ut och vattnet hade gått och värkarna började sätta igån, vilket är över ett år sedan så det är liksom på tiden för ett dopp i karet nu känner jag) mest för att jag har sån sjuklig träningsvärk efter powern igår, jag har verkligen inte kunnat gå idag och efter första steget ner i trappan efter jag hade handlat så övervägde jag faktiskt att sätta mig i några dagar tills träningsvärken var borta, det har verkligen varit helt för jävligt, totally pest och pina! Så ett varmt bad för att mjuka upp alla stela muskler gör nog gott och skulle det inte hjälpa så är det i alla fall för jävla mysigt att liggar här och flyta med tändla ljus och lyssna på Melissa Horn! 100% mysfaktor skulle jag vilja säga, det är bara Jonas som fattas egentligen!

Jag hade faktiskt massa skum i men det har försvunnit!




Vem är det som går och går?






Tandtroll gå vekk!

 

 




Morgon mys


Vi sitter och äter frukost och Ella sitter och myser i sin fotölj med Playhouse Disney!
Igår eftermiddag släppte allt, Ella har gått och gått och gått och gått, överallt hela tiden! Våran lilla stora tjej ♥


(Tack Annsofie och Josefine för dem fina kommentarerna igår ♥)



Efter regn kommer solsken?

Jag måste bara informera er om denna bloggfrånvaro som råder i från min sida, det finns liksom anledningar till att det kommer max en rad och en bild om ni har tur, varannandag.

Jag lägger nämligen ner den mesta av min fria tid, den tiden när Ella sover, till att leta lägenhet, försöka lirka fram en dagis/barnehage plats och hitta ett jobb som helst är ett 8-16 jobb (jag saknar Gina men butikstider är inte allt för bra när man har bebis och helst inte vill jobba kvällar och helger).

Ni förstår kanske att det är ett jädrans pussel och vi har inte en aning om i vilken ända vi ska börja i.

Vi fick dagis plats men det var inte i ett speciellt bra område så vi valde att tacka nej. Problemet är att det knappt finns några dagis platser här i Oslo, dem som finns kvar ligger lååångt utanför Oslo och vi har verkligen ingen lust att bli socialtmissanpassade på grund utav att vi ska behöva flytta till det dagiset som det finns plats på.

Och samtidigt blir det ju så att vi inte vet vad vi ska välja, dagis eller ett boende först? Och utan något av dem två så kan jag inte börja jobba. Ni förstår kanske frustrationen som råder här hemma? Och anledningen till den lilla tiden jag lägger på bloggandet?


Mamma Malin och Pappa Jonas, lite smått frustrerade!




Herregud, vi måste fira!

Ja, för att det är första gången på ett år som jag har usläppt hår! Heelt sjukt ju, jag känner mig som en ny människa helt plötsligt! I ett år har jag haft uppsat hår i stort sett var enda dag, först på grund utav amning och liten bebis=långt hår enbart ivägen. Sedan på grund utav att jag tappade halva kalufsen som jag hade sparat på mig under graviditeten=massa hår och det är bara dumt att ha det utsläppt för annars ligger det hår precis över allt. Och sist men inte minst så skulle ju en del av det håret som jag tappade tillbaka på plats igen=sexig liten mini lugg som jag inte kunde göra annat än att dölja med ett hårband.

Idag firar jag alltså och känner mig precis dö snygg med utsläppt hår!

WOOW för en pangbrud tänker ni säkert nu . . ?! Fan jag känner ju mig som på nytt född idag!!




Min fru fyller år idag!

Gratulerer med dagen frugan och tack för en koselig kväll allesammen :)

Så här fina är hon och hennes man Buddha idag!




Fröken snorig

Lilla fröken snorig här hemma var på ett års kontroll i morses både hos läkarn och hos jordmor och allt såg helt topp ut, hon följde sin lilla kurva precis så som hon ska. Vi hade där emot missat att det skulle tas sprutor idag men det gick okej, helt klart ledsammaste gången av alla gånger hon har fått spruta men det varade ändå inte så länge. Jag gissar på att det blir värre i morgon för så har det varit alla andra gångerna, trötthet, småfebrig och väldigt öm på ställena som sprutorna togs.


Men det är en glad tjej som lallar runt här hemma, hon har släppt taget och gått flera steg idag helt själv, åtta steg är rekordet än så länge (jag hade aldrig trott att jag skulle sitta och räkna steg på det här viset och samtidigt vara så jädrans glad haha)! Hon är flink våran tjej!




På min önskelista:



 




Kurering pågår!

Ella är duktig på att dricka vatten nu när hon är sjuk (annars också för den delen)!

 

Mini vaknade upp med lite feber och förkyldning så det blir nog några lugna dagar för att få henne till att må tiptop igen. Jonas ligger med migrän den stackaren.

Och jag står i valet och kvalet av att ta ut min piercing i tungan, det är jobbigare än va det låter som för det är liksom jag att ha det. Men jag får inte ge blod om jag inte tar ut den så det lutar mer åt att säga ha de till piercingen och rädda lite liv i stället.




Fullt upp!

Hela helgen har gått åt till att planera, baka och fixa med Ellas födelsedag som verkligen blev lyckad! Vi satt utanför våran lägenhet i trädgården och smaskade i oss krov med bröd, muffins och massa gott. Vädret kunde inte ha varit bättre och halv elva gick dem sista här ifrån!

Ella fick massa fina presenter, tack allihopa för allt fint Ella fick och för att ni var med och firade hennes första födelsedag!

Jag tog inte så många bilder igår men Jonas mamma tog massa bilder så jag får nog be henne skicka över några så att jag kan lägga upp här och visa er.
Och så ska jag lägga upp allt fint Ella har fått med.

Tänka sig att våran lilla bebis faktiskt inte är en bebis längre utan ett helt år. Tiden går alldeles för fort, man måste verkligen ta vara på den!




Födelsedags bakningen är i full gång här hemma!

 

Naaam naam!




Tuffa naglar!

Jag köpte ett nytt nagellack idag, det kommer ifrån Isadora och är en ny serie som heter Grafitti och dem finns i fem färger: svart, vit, rosa, gul och turkos/grön. Jag tog Isadoras guldiga lack 652 Gold Sparkles underst och målade sedan över ganska mycket med det svarta grafitti lacket 801 Black Tag och efter några sekunder så blev det så här ballt:

Spräckligt liksom!

 

Det kan vara lite svårt att få det snyggt men man får helt enkelt prova sig fram.




Jonas Zeitzmann, jag älskar dig på tok för mycket!




Bästa prellen!

 

Jag har faktiskt ingen aning om vad det är vi har gett Ella, eller snarare om den har ett namn? Men det är en trä mojäng i alla fall som har varit himla uppskattad! Det känns som en typisk sånn sak som skulle kunna finnas i et väntrum hos läkarn för den har alla möjliga ting och tang man kan trycka och pilla på, favoriten är dörren som man kan öppna och stänga så klart. Ella har även kommit på att man kan klättra på den och ha den som stöd när hon går runt i vardagsrummet.

 

Det är ju inte super kul att köpa presenter till en 1 åring för dem förstår ju inte så mycket och det finns inte så mycket saker som är roligt i mer än tre minuter men den här mojängen var i alla fall väldigt uppskattad!

 

Annars har Ella fått praktiska saker av oss, dagis/barnehage saker så som regnkläder, matlåda (man måste ju skicka med matpakke till dagis eftersom att dem inte får mat), vindjacka, skor, en ryggsäck och en puma mjukisdress! Mjuka paket är som regel inte kul vilket Ella tydligt visade men den där träsaken och födelsedagskortet med hunden på var verkligen i toppklass!

 

Jag måste också säga att Ella har tagit sina första steg helt själv idag (utan att jag och Jonas har "lockat" henne), fyra små steg från stolen till sin trämojäng och nu håller hon på att gå till Jonas hela tiden, lagom stolta föräldrar idag så här på ettårs dagen vill jag lova!



Grattis våran älskade prinsessa!

För ett år sedan föddes den här lilla, lilla plutten!

 

Idag fyller Ella ett år och har blivit en stor tjej! Älskade, älskade unge ♥




Den 5 augusti 2009

Jag måste bara slänga in ett litet inlägg mitt i all uppackning och tvättning! Idag för ett år sedan skrev jag det här:


Jag har en riktigt bläig dag idag. Jag var inte alls sån i morses för då hade jag massor utav energi för att solen skiner idag men sedan började magen värka igen så nu ligger jag här och tårarna bara sprutar och jag har inte en aning om varför. Eller så klart vet jag att hormonerna ligger bakom detta men det är jobbigt att gråta utan att ha någon anledning till det.
Jag har ju haft ganska så mycket sammandragningar de senaste dagarna fast utan att det har känts något, magen har alltså bara spännt sig utan några smärtor. Men nu idag har jag faktiskt haft några sammandragningar med lite magont och jag har haft molande värk under hela natten så kanske är det därför jag är som jag är idag.
Jag har ju hela tiden trott att hon ska komma den 5:e så kanske har jag rätt? Eller så kör hon bara en luring som vanligt men som sagt värkarna är annorlunda och jag lovar att hålla er uppdaterade om det sker något!


Jag vill bara att Jonas ska komma hem jag behöver en kram!

2009-08-05 | 17:11:43


Tänk om jag hade vetat att vattnet skulle gå 8.5 timmar senare och att jag skulle ha våran lilla skrutt i mina armar mindre än ett dygn senare. Älskade lilla skatten, jag kan verkligen inte förstå att Ella blir ett år i morgon!






På väg hem!

Vi sitter på flygtoget till Oslo och är lagom trötta hela familjen men resan har gått helt topp, Ella sov sig igenom hela flygningen! Vi har haft två super veckor i Alicante/Torreveja/La Mata men mer om det en annan dag när jag har kommit tillbaka till vardagen igen. Sjukt att Ella fyller ett år i morgon! Det här var igår några timmar innan vi skulle åka hem: 



  • <- Gå tillbaka
  • bloglovin

    Du får gärna låna mina bilder men då vill jag att du frågar mig först!

    Kontakta mig på: [email protected]

    RSS 2.0