Sol ute, sol inne, sol i hjärta,sol i sinne!

 

Ella och Jonas är på väg till barnehagen och snart ska jag med sticka iväg en stund men jag ville bara önska er en fin torsdag nu när Oslo bjuder på så fint väder idag! Jag hoppas att ni alla har lika fint väder!

 

 




Lite av varje!

Ella mår helt tiptop, springer runt och dansar och har precis ätit en mega middag. Så vi kan ju hoppas att det bara var det allra sista som skulle ut!

Så, haa de spyor!



Måste bara langa lite grattis här nu!

Ett stort grattis till Jonas bror Julle som sprang Oslo halvmaran i söndags! Hans mål var 1,45 men han sprang på 1,39! Så jävla bra gjort Onkel Julle!!


Det andra stora grattiset går till den allra bästa Loyyen som har kommit in på frisörskolan! Fy fasen vad jag är stolt över dig ♥



Ikväll ska jag och Jonas fira med skumpa, vad kan jag inte berätta (tänkte nämligen leka storbloggare och hålla alla mina läsare på vänt ett tag) men ni kommer att få reda på det (och nej, Jonas har inte friat och jag är inte gravid)!



P.s Fy fasiken vad jag vill ha en fungerande kamera nu . . Det verkar som att mina kameror har gjort en pakt om att vägra fungera, schyrre!



Det gör ont i mamma hjärtat . .

. . När man får ett telefonsamtal ifrån barnehagen som säger att Ella har kastet opp/spytt och man inte har bil utan måste vänta på att bussen ska gå och det känns som att det är ljusår mellan mig och Ella . .



Familjen Magsjuk

I natt var det Jonas tur, hallå familjen Magsjuk!


Men Ella mår bra, jag mår mycket bättre och Jonas mår hyfsat bra idag ändå . .


Nae nu ska det bli slut på denna sjukstuga!



MalinPousette.com - Sjukbloggen

Jag behöver nog inte skriva så mycket mer än att i natt var det min tur att må lika bra som Ella har mått dem senaste dagarna . . Och min stackars Jonas kom hem halv sex i morses ifrån jobbet och fick gå upp halv åtta och ta Ella eftersom att det enda jag kan göra är att gå ifrån sängen till toaletten.


Jag ville bara säga att ni ska hålla alla era tummar för Jonas bror som just nu springer Oslo halv maraton! Lycka till onkel Julle, jag hejjar på dig med min frånvaro!



Nae that's it, back to sleep and nyponsoppa (som jag förövrigt är överlycklig att jag kokade till Ella igår som jag nu kan leva på idag, typisk svensk jag-är-sjuk-dryck)



Magsjuka

Där kom tredje spyan . . Eller nej det var både tredje, fjärde, femte och sjätte som kom på en och samma gång. Jag visste inte att det fick plast så mycket i en sån liten kropp och jag hade absolut ingen aning om att det kunde komma upp så mycket när hon knappt har ätit något . .


. . Och där kom det en till.


Även om magsjuka är det värsta jag vet så önskar jag för allt i världen att det var jag som var sjuk och inte Ella . . Stackars liten ♥



Sjukstuga once again

Igår kväll när jag höll på att städa upp i köket så vaknade Ella och var ledsen och ville inte somna om, så hon fick välling och när hon hade druckit upp den så fick hon enn hostattack (hon är fortfarande väldigt slemmig i halsen) och spydde upp allt, så hon fick sova mellan mig och Jonas. Klockan fem vaknade hon igen och fick välling igen och efteråt kom en hostattack och hon spydde upp allt igen.


Så nu när vi vaknade så ringde jag till barnehagen och sa att Ella var sjuk och hade kastet opp två gånger och då sa fröken att tre andra frökna och flera barn ligger med omgangsyken/magsjuka. Innan vi la på sa hon att jag skulle använda munskydd för att inte bli smittad haha, fasen så fort någon har magsjuka så börjar ju man själv må illa!

Så nu blir det en lugn helg för att Ella ska må tip top på måndag igen. Wow, det märks verkligen att Ella har börjat i barnehagen, fyra sjukdagar på tio dagar inte heelt kul!


Ella målade lite nu medans jag bloggade ♥







Take one

Sorry om det har blivit mer YouTube klipp än uppdateringar om mitt fabolous live men ibland är det bara så.

Men jag måste bara informera om att The Swedish House Mafia släpper en dokumentär om sig själva. FÖRSTÅR NI HUR BALLT DET ÄR ELLER? Precis hur ballt som helst!


TAKE ONE - SWEDISH HOUSE MAFIA DOCUMENTARY

 

Det allra bästa är att jag faktiskt har sett hela högen live (för man kan väl inte räkna Eric Prydz som en av "dem" längre? Fast även han har faktiskt spelat på Luux men jag missade det).
Jag kommer aldrig i hela mitt liv glömma den kvällen på Luux när Sebastian Ingrosso och Steve Angello spelade (åh herregud jag får ståfräs bara av att tänka på det). Jag jobbade som barback eller diskplockare som det så fint heter på svenska, och detta gjorde jag speciellt kvällen i ära för att jag skulle få uppleva dem.

Jag minns så väl att jag stog jämte Jonas som filmade klippet nedan och jag tappade nästan andan. Dem gjorde det så bra så det går verkligen inte att beskriva, dem drog liksom ut på det och helt plötsligt sa det BAAAAM och dem bara körde, all in liksom. Som sagt det går inte att beskriva men det var min absolut bästa kväll och den absolut bästa kvällen i Luux historia.



 

Andra minnet var ifrån när Axwell spelade på Luux och han gjorde det minst lika bra, men jag minns inte själva spelningen så bra men det jag minns var när jag höll på att göra i ordning efter stängning så mötte jag honom i trappan och sa "Fy fan vad du var grym kväll" och han svarade "Tycker du? Tack!" med världens leende! Åh herremin jag dog en smula där i trappan för han är ju inte helt ful heller . .


Tro mig jag längtar som bara den tills dokumentären släpps den 22 november. Fy fasen det kommer att bli så bra!



Date time

Nu ska jag gå iväg och möta Mari och Linus, det blir en liten dejt innan jag åker och hämtar mini i barnehagen!





Avicii till Luux | Oslo!

Tim Berg - Bromance (Avicii's Arena Mix)

 

Svenska Tim Bergling eller Avicii som hans dj namn är, spelar på Luux Oslo i morgon den 24 september! Jag vet att det kommer bli galet!




Vi kickar igång dagen med lite Madcon

Madcon Feat. Ameerah - Freaky Like Me

 

Skön låt ifrån Madcon, jag tycker att verkligen att dem har lyckats i det senaste! Är dem poppis i Sverige med? Svorsken har noll koll . .

 

Go Madcon och god morgon till er!





Hallå ja oooonsdaag!

Så där nu har mina två älskade gått hemifrån, den lilla älskade ska till barnehagen och den stora älskade ska på jobb.
Jag hoppas att det går bättre att lämna Ella idag, sist var det ett riktigt gråt kalas och det är aldrig kul att lämna då.
Men det blir i alla fall en kort dag för Ella idag eftersom att jag hämtar henne tidigare för att vi ska till mitt andra hem, Ikea!

På Ikea ska vi möta upp svärmor, svärmors kusin, tante Leni och senare kommer även onkel Julle. Dem vill ju se vårt nya hem (inte Ikea alltså utan vårt riktiga hem) och det ska dem så klart få lov till. Och så blir det lite firande i efterskott av både Jonas och Jonas mamma!


Ne nu ska jag ägna mig åt det absolut bästa jag vet, betala räkningar och leta jobb! Wohoo kom så onsdag nu kör vi!!




Tirsdaaaag!

Lilla fröken har fått en rejäl slänga av förkyldning och slem hosta så hon hade inte varit helt topp igår i barnehagen så idag fick hon stanna hemma, känns bäst så.


Igår var vi ju på invigningen av Ellas barnehage och det var en riktig fest med musik, tal, underhållning, ballonger, korv med bröd, dricka, bolle och tårta! Full fest med andra ord. Och på hela huset hade dem satt ett mega stort rött band så att hela barnehagen såg ut som ett mega stort paket. Himlans koseligt.


Det blir chill idag, så att Ella blir lite bättre och senare kommer elektrikern hit och ska sätta in lite dimrar.


Nae hej hopp nu ska jag dyka runt på Ikea och ordna en inköpslista!





Svar på tal

fattar inte alla dessa påhopp mot sd? vi lever i Sverige och i Sverige har man rätt till att tycka och ha sina egna åsiker!



Precis, då har väl jag lika stor rätt att tycka som jag vill ;)



Vi är på invigning av Ellas barnehage

Då förstår ni kanske att Ellas barnehage är helt sprillans ny :)



Ren idioti!

Jag glömde helt av valet igår men idag när jag gick in på Aftonbladet så fick jag en chock . . Vilka i Sverige är det som röstar in Sverigedemokraterna i riksdagen?

Ni är dumma jävla bonnlurkar som inte har varit längre än utanför er jädra lilla håla, som knappt har sett en invandrare mer än på tv men ändå inte tycker att dem ska komma och "ta över landet". Det är skrämmande att det faktiskt är 6 % av Sveriges befolkning som faktiskt tänker så . . Dumma jävla idioter!


Sorry men mänskligheten skrämmer mig en smula!



Bättre hemmafru får man ju leta efter!

 

 

Å så var det ju det där med att man inte skulle äta degen . . Aooo det jäser i magen!




Pizzan är färdig om 15 minuter en kvart!




Live, Laugh, Love

Så där nu var första väggorden på plats i stuen:


Ella ser väldigt rolig ut i sin stol haha hon satte sig där helt själv när jag skulle ta kortet!



Runt orden så ska det komma ca 1000 ramar!

 

 

Jag har beställt tre väggord till men dem skickades till mamma och pappa i Sverige eftersom att inte alla skickar till andra länder.

 

Jag har alltså vunnit dem på Tradera så gå in där och sök efter väggord så får ni fram hur mycket fina som helst. Oftast så kostar dem inte så mycket heller eftersom att dem flesta budar lågt, detta väggordet var den som jag fick betala mest för 155 kronor + frakt på 12 kronor (svenska kronor) och det är inte mycket mot vad man kan få betala för väggord om man köper dem på andra hemsidor.

 

Just denna dekoren är ifrån användaren: Arts.Design.Sv och jag kan verkligen rekomendera honom då han har massa fina väggord och skickar dem snabbt (tror att det tog två dagar från att jag betalade tills jag fick den)!

 

Så kör på Tradera is the shit!




Chinchilla pelspledd!

Nu när jag såg Ella ligga så gott ihop tullad så måste jag tipsa om de skönaste plädarna ifrån Kid.

Dem är så otroligt goa, det är någon slags Chinchilla imitation (jorå jag har visst klappat en riktigt chinchilla så jag vet hur dem känns) på ena sidan och fleece på den andra. Den finns i fyra färger vit/biege, lila, grå och brun! Och nu är dem på tillbud för 199 (norska) kronor!

Jag har bott i våra plädar sedan jag köpte dem kan jag lova, dels för att det är ganska kallt här hemma och sedan för att dem är mjuka att klappa haha. Enda nackdelen är att dem fäller väldigt mycket så om det inte var så att visste att vi inte har katt så hade jag nog trott det nu faktiskt. Men goa och snygga är dem och absolut värda varenda krona!


Vi äger två par sånna här hemma!




♥ Home sweet home ♥

Igår kväll satt jag med brasan tänd, massa ljus och ett glas vin och bara njöt av att jag verkligen kände mig som hemma.

Vi trivs så bra i den nya lägenheten alla tre! Allt är så stort och ljust här, högt till tak och det är lugnt runt omkring oss (jag har inte hört en enda polisbil eller ambulans på en vecka vilket skedde typ en gång i timman i den gamla lägenheten).

Det är en stund kvar tills allt är färdigt det är lite små saker som ska köpas in, tavlor ska upp, gardiner ska köpas och helst av allt så skulle vi vilja måla om i gången och lägga nytt golv och tapetsera om i köket och måla i en del av hallen och även lägga nytt golv där med, men det får vi se om vi får lov till.
Men utöver det så har vi kommit i ordning, inte en enda flyttkartong är kvar och det mesta har hamnat på sin plats.


Jag älskar att vi har ett kök som är ganska så litet men som ändå är precis lagom stort för oss, skåpsplatsen här är enorm mot den förra lägenheten. Jag drömmer liksom om att få baka och att göra min egen risgrynsgröt i jul (jag vet inte vad det är men jag har varit sugen på gröt sedan i augusti, ris a la malta med saftsås åt jag redan för ett par veckor sedan . .) ni vet, riktiga hemmafru saker. Sedan får vi se hur det blir med den saken men drömma får man ;)


Det skönaste är att Ella har fått ett eget rum, det blev liksom aldrig av i den andra lägenheten eftersom att vi ville flytta men nu har hon ett alldeles eget litet prinsessrum som i stort sett är klart där med, det enda som fattas är ett par fina gardiner. Jag ska nog slänga upp en bild på Ellas rum ikväll så ni får se hur fint hon har fått det.


Det bästa är att jag känner mig lugn nu när både lägenhet och barnehagen är fixad och att båda delarna känns så jädrar anammans bra!
Jag har liksom haft en ganska så stor klump i magen och söta små stressfinnar sedan vi kom hem i från Alicante i augusti, för där borta kunde jag glömma alla problemen för ett par veckor men tillbaka i Oslo var det liksom back to reality igen. Men som man brukar säga, det löser sig alltid för snälla flickor och pojkar!


Ne nu ska jag göra en sen frukost till mig och den lilla prinsessan som sover en liten nap! Sedan är det som i vanlig ordning söndagskos som gäller för familjen Pousette - Zeitzmann!


En trött tjej som somnade i mitt knä (vilket aldrig har hänt förut), det är stunder man njuter av som mamma ♥


Det finaste vi har




Ha en toppen söndag i det fina höstvädret för det ska vi ha!



Söndag

God morgon folkens!


Jag och Ella har varit vakna sedan klockan sju och suttit och tittat på Playhouse Disney och druckit välling, den gamla spisen är tänd och vi har tända ljus över allt, en riktigt bra start på dagen med andra ord!

Igår var jag och Ella och hälsade på min bror och hans kompisar resten av dagen var bara chill.


Nae dags att kicka igång dagen här hemma!





En helt vanlig dag hemma hos familjen Pousette - Zeitzmann




Det var stort att få hämta mini på dagis idag!

Klockan 14.30 var Ellas första riktiga dag slut!

 

Det hade gått super bra för Ella idag och alla fröknarna berömde henne för att hon hade varit så duktig, det är det bästa man kan få höra som förälder!

Det är skönt att äntligen få komma in i riktiga rutiner här hemma så vi längtar redan tills på måndag!

 

 

Ha en fin fredag hörrni!




En stolt mamma sitter med en konstig känsla

Det känns lite små mysko att sitta hemma i en tom lägenhet, tom som i att ingen ettåring som lallar runt här.

Idag lämnade vi Ella vid åtta och då satte hon sig i sin stol med ett stort smil till Adrian (hennes ena fröken, säger man fröken till killar med?) och började äta frukost. Jag och Jonas sa hej då vi ses sedan och vi fick inte ens en endaste liten puss, inte ens ett litet vink vink . . Går det liksom så fort att glömma oss?!
Vi satte oss nere i kantinen igen och vid 10 så kom Ellas fröken och sa att nu är Ella ute. Hönsförälldrar som vi är gick vi ut och kikade efter våran lilla skatt.

Och så kom den där härliga känslan igen, där gick dem där små miniatyr människorna i allt för stora overaller och stövlar och utforskade lekplatsen. Dem går där i sin egna lilla värld och har inte en aning om något ont i välden. Det är bara så otroligt sött att se och jag blir verkligen varm i hela kroppen av dem små vilsna 1 åringarna som upptäcker livet.

Vi såg inte Ella först men efter en del letande så fick jag syn på en liten tjej med blå galoni byxor och jacka med gröna prickar på och ett par rosa gummistövlar. Allt såg där mega för stort ut som det bara kan vara på våran lilla ettåring som ska försöka gå runt i ett par galonibyxor som är i storlek 80 när hon fortfarande kan ha storlek 68.
Våran fina lilla skatt.


Efter det så fick vi besked om att allt gick så bra för Ella att vi kunde åka hem och komma tillbaka vid två igen.


Så nu sitter jag här med en ganska så konstig känsla i kroppen, en bra känsla, för jag vet att Ella har det bra. Men samtidigt så känns allt så konstigt för att vi helt plötsligt är där, vi ska liksom på riktigt börja lämna och hämta henne där varje dag. Hon kommer se sina fröknar mer än vad hon kommer att se mig och Jonas.

Men vi kunde inte ha fått en bättre plats för Ella att börja sina första år med. Barnehagen är så fin och alla fröknarna är så fantastiska så känslan i kroppen är en bra känsla samtidigt som det faktiskt känns väldigt vemodigt att vi redan har kommit dit.


Jonas och en liten liten Ella för exakt ett år sedan ♥




Historien om tårbakningen

För övrigt så gick det inte så bra som jag hade trott med tårtbakningen igår så det är därför det inte kom en bild på slutresultatet. Det skulle bli en ristårta, en sån som det är maräng botten och lock med vårgårda ris i och choklad och grädde i mellan. Sån där typisk mormor tårta!

Anledningen till att jag gjorde en mormor tårta var att jag fick höra:
- Ska jag göra marsipan tårta till Ellas kalas?
- Nae fy fader jeg hater marsipankake
- Schysst jag gjorde ju det till dig på din födelsedag förra året!!!
- Jaa men asså . . Sånne man kjøper inte den du lagde . .
- Försök inte rädda situationen du har redan gjort bort dig, GLÖM att jag någonsin bakar en marsipantårta till dig igen!!

Jag menar vad ska man göra, HATAR man marsipan så ska man ju inte behöva få den äckliga tårtan på sin födelsedag ;)


Haha igår när vi skulle äta sa Jonas: "Malin ska du ikke legge opp en bilde på den "fine" kaken du har lagd . . ?" Ehh ne . . Jag skulle ju inte det!


Men den smakade bra i alla fall även om det mer såg ut som att tårtan hade varit med i en pajkastningstävling eller nått! Men va fasen allt kan inte gå bra på första försöket heller, bättre lycka nästa gång fröken Pousette! Eller så kanske jag bara ska skita i att göra egen gjord tårta till Jonas?


Årets tårta: Hundmat någon?


 

Förra årets äckliga marsipan tårta, erkänn jag är lite flink?

 

En liten miniatyr av Jonas!

 

Den har jag gjort heeelt själv!




Dag två

Idag var det dags för dag två i barnehagen! Det gick så bra att jag och Jonas inte ens fick vara med, Ella gick iväg med sin fröken och då var det tack och hej för oss. Vi fick gå ner i kantinen och dricka kaffe (nej inte jag, jag drack varm choklad men det låter ju så jädrans vuxet att säga att jag drack kaffe i stället för varm choklad) i två timmar.

När vi kom upp sedan så satt alla dem små barnen runt borden och åt, jag fick nästan tårar i ögonen för det såg så sjukt fint ut. Alla dem där små miniatyr människorna satt där och pratade på sitt eget språk och var bara helt über gulliga. Det värmde verkligen i mammahjärtat vill jag lova.


Det känns skönt att allt går så bra för Ella och varken jag eller Jonas är det minsta oroliga för att hon inte kommer att trivas, som sagt så är det ju nästan så att vi ber om att få börja jobba för att det känns så bra och då är det ju bra eller hur!


Så i morgon blir det en längre dag, till och med så att Ella får vara med på sovstunden och det ska bli spännande!


Barnehagebarnet och mamman




Tårtbakning på G




Vad skulle man gjort utan Facebook

Jag tycker att det är kul att Facebook håller koll på min och Jonas 2 års dag.


 

Tur, ifall man skulle glömma ;)




Glöm inte att rösta!

Ella har ingen feber idag men vi stannade hemma för att bli helt friska! Men i morgon blir det barnehage för hela slanten!

Men jag måste faktiskt åka till Svenska ambassaden och rösta, för idag är sista dagen att rösta för oss norge-svenskar! Jag har faktiskt ingen som helst aning om vilka jag ska rösta på (har inte orkat sätta mig in eftersom att det inte berör mig så mycket nu när jag bor här i Norge) men rösta ska jag för att visa att jag bryr mig och absolut inte vill ha in Sverigedemokraterna i riksdagen!


Som Fredrik Reinfeldt sa “Tycker man om Sverige så röstar man inte på Sverigedemokraterna” . .


Ha en fin dag för det ska vi ha!

Pyjamas tjejen inne på kontoret ;)





Det är ingen vanlig dag för det är Jonas 26 års dag!

Grattis till min älskade Jonas som har födelsedag idag!

Vi firar den med att skruva och fortsätta packa upp här hemma wohooo! Kanske kan han få sig en liten tårtbit med . . ? Klart han ska!



Hipp, hipp hurra mitt lilla schhhhteeeek ♥





Hemma dag

I morses när Ella vaknade så hade hon fått feber så idag blev det ingen barnehage men jag hoppas bara att det är sån där en-dags-feber. Så förhoppningsvis kan vi gå dit i morgon igen!

Jag tror att jag och Jonas är ledsnare än vad Ella är för att vi inte får gå till barnehagen idag haha som sagt det känns verkligen så bra!



Master chief

Sorry att den hamnade på sidan men det får ni bara leva med!

Detta var igår när Ella lagade mat i barnehagen.





Drömmehagen!

Jag kan inte med ord beskriva hur glada jag och Jonas är för att Ella har fått börja i en sån fin barnehage!


Igår var första dagen och vi hade ingen som helst aning om hur det såg ut eller någonting, men Ellas barnehage var verkligen över förväntan! Det är Norges mordenaste och den nya delen öppnade i augusti och det syntes verkligen.

Ella går i en avdelning för barn mellan 0-3 år och hela den stora avdelningen är avdelad i mindre grupper. Alla grupper har sitt egna "rum" där dem har skåp med sina kläder och där dem vilar och runt dessa rummen så fins det massa andra rum (ja det är en hel del rum) så som språkrummet där dem läser, musikrummet, puterummet (kuddrummet på svenska) där dem myser, ett pyssel rum och två lekrum. Det är en stor garderob där dem har sina ytterkläder, ett skötrum med små bås med toaletter när den dagen kommer och i mitten av allt sitter dem och äter.

På våningen under är det ett gym rum där dem kan springa runt och spela fotboll och sånt, det är ett vattenrum där dem får plaska runt och "bada".

Ute har dem en stor utegård med gungor, cyklar, sandlådor och sånt och uppe på taket är det en stor uteplats där dem kan leka!

Dem får varm mat serverad två gånger i veckan (vilket är ovanligt här i Norge, här har man oftast matpakke med sig) och personalen verkade hur go som helst!



Förstår ni att detta var heaven för mig och Jonas efter allt vi får ha gått i igenom när det gäller sökandet av Ellas barnehage. Jag och Jonas trivdes så bra att vi ville börja jobba där och det måste väl vara ett bra betyg? ;)
Jag är så glad att det kändes så bra igår och att Ella verkligen trivdes ifrån första stund, det här kommer att bli så bra!


Ella och Jonas lagar mat





Bästa frukosten!

Vi firar att Ella har fått börja i den bästa barnehagen!




På väg till barnehagen

Vi är på väg till  barnehagen och vi vet att Ella kommer att klara detta galant!

 

Våran lilla trollunge!



Prinsessan Ella säger god morgon!




Let's go to the new home

Ella kickade igång dagen klockan 06.30 idag, lika bra tänkte hon så att vi kommer igång här hemma!

 

 

Igår var jag och Jonas på Ikea och provade soffor, jag fick som jag ville, en grå Ektorp! Fast det var liksom utan bråk för Jonas tyckte också att den var fin så jag behövde inte övertala honom. "Jeg bryr meg ikke hvis jeg får den soffaen jeg vil ha, jeg vil hellre se at du er fornøyd og at du er lykkelig fordi du liker vårt hem", bättre kjæreste får man leta efter ♥

Jag och Jonas håller alltid sams och vi är oftast överens om saker som vi vill ha, vilket är välidgt skön, för i många fall kan ju Ikea vara lika med skilsmässa, men inte hos oss! Jag tror till och med att vi blir lite så där extra kära?

 

 

 

Så dagen idag blir det bara massa bäring och flyttning och jag gissar på att vi kommer att vara ganska så slitna i kväll!

 

 

Men nu kör vi och ni får ha en super dag vad ni än håller på med!




Konstigt

Det känns lite små mysko att det är sista natten i våran "gamla" lägenhet. I morgon blir det flytt till ett nytt hem och ett nytt kaptiel i livet startar! God natt på er så hörs vi kanske i morgon!



Ikea, check!




Vuxen time it is!

Pappa har kommit hit så nu ska jag och Jonas sno bilen och åka till Ikea och leka vuxna!





Tröttgubbar

Jag och mamma har haft girly night här med pannkakor och en hel del girly talk, cosymosy att ha henne här! Men nu är vi så jädrans trötta (tänk på att vi båda är mammor med barn) så att det blir faktiskt natta här hemma!


 

 

 

 

 

Vad då?! Märks det att vi är trötta?




Stromae på Luux | Oslo ikväll!

Ikväll kommer franska Stromae till Luux! Ingen av er kan väl ha missat Alors on dance?

 






Hallå ja torsdag!

Jag och Ella har varit uppe sedan klockan sju, eftersom att Jonas ska jobba i natt så lät vi honom sova vidare.
Klockan 12 ska vi ner och hämta min mamma på busstasjonen och pappa kommer i morgon, planen är att mamma ska ha Ella och pappa ska hjälpa till och flytta i helgen. Snällare förälldrar får man leta efter!


Men nu ska jag och Ella äta lite frulle!


Ellas nya hitte på är att sitta i leklådan och sedan klättra upp på bordet!



Här sitter hon och spelar musik och dansar med Musses klubbhus boken som hon fick av Jodie i ett års present!




Grabbsnack

Christian är här och hälsar på och nu sitter han och Jonas och pratar bilar, familjebilar . . Haha dem är så söta! Tänk att snart får Christian och Tove en liten prinsessa, jag längtar tills jag får träffa det lilla pyret!



Dagens tips!

Nu när det är dags för Ella att börja i barnehage så är det ju också dags för mig att märka alla Ellas kläder!


Vi beställde personliga namnlappar ifrån Nordicprint och det kan ju vara lite små pilligt att stryka fast dem på hennes små kläder men jag använder mig av min plattång vilket jag tycker är mycket lättare!


 




Cherrox någon?

Idag har jag och Ella varit på dagis shopping, eller ja bra att ha saker till dagis/barnehage!

Det enda problemet jag hade var att hitta ett par bra "slask skor". Ni vet sånna man kan ha när man kläggar runt i lera, men jag hittade inga i storlek 20 vilket är väldigt frustrerande. Vi provade ett par i storlek 21 men dem var för stora för hon kunde inte helt gå i dem och när hon väl gick och ramlade så kom hon inte upp.

Någon som vet vart jag kan få tag på ett par Viking cherrox skor i strl 20?

Så ser den ut, färg spelar ingen större roll!




Yes Idol är tillbaka!

Jag missade ju helt att det var igår som Idol började så i morses satt jag och tittade på Idol på Tv4 play!

Herregud vilka talanger det är på första audition!
Jag älskar att titta på Idol, jag ryser av alla dem som är så sjukt jädrans duktiga och eftersom att jag har fått sånna däringa mamma hormoner sedan vi fick Ella så kommer det en och en annan tår när Juryn ger dem så fina komplimanger, jag har blivit en sån jädrans pussy och blir rörd hur lätt som helst!

Mina favoriter var lätt Jeanine Nyman som sjöng Weak, för att hon hade skön röst och var så sjukt jädrans snygg! Och han killen som kom i slutet Jonathan Garcés som sjöng Tears in heaven, vem fasen har en sån sjukt bra röst när man är så där ung?



Kul att det har börjat igen!



Livet som mamma är inte alltid så jädrans glammigt

 

Fråga mig inte hur jag lyckades?!

 

Jag satt på soffan och Ella ville ha fram bollen som låg under soffan så jag lutade mig frammåt och tappade balansen och datt ner på golvet och slog i huvudet samtidigt som jag drog i ryggen i hörnet på bordet. Fy fan vad jag har ont jag har typ brutit alla ben i hela ryggen och sträckt alla muskler jag har!




Crazy Ella!

Ella går helt nuts här hemma!




Tryggare kan ingen vara




Föresten så fick vi brev ifrån Ellas barnehage idag. Jag har liksom inte helt hunnit fatta eller ens tänka på att våran lilla tjej faktiskt blir ett dagisbarn på måndag klockan nio!
Det ska verkligen bli skönt att få riktiga rutiner och jag är glad över att Ella kommer att få en massa nya kompisar på dagis, jag vet att hon kommer att trivas bra och att det kommer att gå bra för henne.


Jag tycker faktiskt inte att det ska bli speciellt jobbigt att lämna henne på dagis eftersom att jag vet att hon anpassar sig väldigt lätt. Vi lämnar ju henne på Elixia Kids flera gånger i veckan och det har gått bra alla gånger och vi får ofta höra hur glad Ella är jämt!
Sedan blir det så klart en annan sak att lämna henne i flera timmar men som sagt jag tror bara att hon har bra av att få vara med andra barn och inte hänga med mig hela dagarna och om jag och Jonas själva känner att det känns bra och vi är trygga så blir hon det med!


Enda som faktiskt kan ställa till det för henne är att vi flyttar nu i helgen och sedan är det dagis som gäller redan på måndag. Det kanske blir helt kaos för Ella eftersom att hon inte förstår vad som händer och det kan ju i sin tur göra att det kanske inte blir så lätt dem allra första dagarna. Men så som hon sprang runt i vårt nya hem idag och tjöt så hoppas jag och tror att allt kommer att gå bra. Man får helt enkelt ge henne den tiden det tar, värre än så är det inte!


Det är skönt att både jag och Jonas är sånna att vi visar Ella att saker och ting är trygga för som sagt då blir hon det med och vet att allt är okej!
Så på måndag klockan nio it is, då har vi helt plötsligt en dagis tjej här hemma, galet!



Kontroll över kaoset!

Så där nu får det bli natta för mig, jag gissar på att jag kommer att somna på noll komma nix!
Men jag har i alla fall vunnit en auktion på Tradera och fått i ordning här hemma, ett mer organiserat kaos skulle man väl kunna säga. Det är ju lite jobbigt för vissa saker så som tallrikar och sånt kan man ju inte packa ner än eftersom att vi måste äta på något och jag har ju städat ur alla skåp så allt proslin står liksom utspritt i köket. Ja ett organiserat kaos är vad det är men snart är det över!


Tröttgubbe!




Sliten

Jag har satt mig en liten liten stund i soffan för att få slappa litt. Jag har ingen aning om vart den här dagen har tagit vägen för helt plötsligt var det natta.


Vi startade dagen med att åka och skriva kontrakt (nu är lägenheten våran wohoo!!) och sedan mätte vi hela lägenheten, det är sjukt vad man glömmer fort hur det ser ut men nu har vi i alla fall alla mått så nu ska vi planera hur vi ska ha det.


Det svåraste blir att möblera stuen/vardagsrummet för det är dörrar på tre av väggarna så det är ett ganska så svår möblerat rum men vi ska nog komma på en bra lösning. Vi är bara lite oense över om vilken soffa/soffor vi ska ha men det ska vi nog också kunna lösa bra om jag får bestämma! ;)


Sedan blev det en tur in på Clas Ohlson för att köpa ännu flera flyttkartonger (crazy hur mycket saker man egentligen har i alla lådor och skåp) så nu ska det allra sista packas ner. Men vi har verkligen kommit långt och jag har redan städat en hel del så att vi slipper att ha allt sånt tråkigt i slutet med. Så det kommer nog att gå väldigt bra i helgen tror jag allt!


Nae dags att gå på't igen!
Men nu är i alla fall lägenheten våran! Så jäkla gött!



Se vad vi har fått!




Gottegris!

Hahaa jag hör bara hur någon, som vi i det här fallet kan kalla för Ella, bubblar i ett glas och fnissar. Tror ni inte att hon fick tag på mitt Oboy glas och stog och drack helt själv? Haha herregud! Nu är i alla fall det loppet kört, en gång smakat på Oboy, alltid Oboy!




Big mama

Jag kan inte minnas att jag för lite mer än ett år sedan var så här stor! Och att våran lilla skatt låg där inne är helt oförståligt ♥




God morgon söndag!

En liten tjej i en stor värld ♥


Underbart att jag glömde att köpa mjölk igår för vi har absolut ingenting att dricka förutom vatten och det är ju precis dö gott till frukost. Och i Norge är mataffärena stängda på söndagar så det får helt enkelt bli en tripp till Deli de Luca.

 

 

Det är en solig dag i Oslo i dag så jag hoppas att alla har det fina vädret som vi har!

Ha en fin söndag folkens!




Kluven

 

Jag upptäckte att Ellas tunga ser jääkligt mysko ut på bilden men jag vill bara uppmana om att vi alltså inte har kluvit Ellas tunga på något som helst vis, tungan hade bara otur när bilden togs!

 

 

Ella ser alltså inte ut så här!




En van Ikeaianare!

Dagen har gått i ett, klockan nio åkte jag och Ella till Ikea och köpte hästar (sånna med hjul som man hänger kläder på), lite sko förvaring, en kärringvagn, kritor och lite annat smått. Klockan 11 åkte vi tillbaka hem igen och vid ett åkte jag, Jonas och Ella till Jysk och fyndade ett bord och stolar att ha i matsalen (haha matsal det låter så jäädrans fansy!) och en hylla och en sittbänk att ha i vantar och sånt i i hallen. Och sedan kom Fellan, Stian och Jodie på en snabbvisit (och jag lurade på Stian vårat Wii ;), sedan drog jag och Ella på tacos shopping som sedan avnjöts tillsammans med Jonas innan han drog på jobb! Fullt upp hela tiden skulle man kunna säga.

 

Det som är jobbigt med att flytta är för att nya möbler behövs införskaffas så det kommer att ta sin lilla tid att få allt på plats (om jag inte skulle vinna massa pengar på det där lottot som jag aldrig spelar på) men när det är gjort så kommer det att bli så fint. Jag längtar redan tills jag får julpynta för våran lägenhet är en typisk mysig höst och vinter lägenhet med kaminerna och den gamla stilen.

 

Det här konkade jag på helt själv idag! Ett "släp" med tre tunga "hästar" på, en fylld Ikea påse, en kärringvagn och en barnvagn med en Ella och tung skötväska på. Men har man bott som svensk i Oslo så har man inga svårigheter utan är van med att få hem mest och tyngst möjligt helt utan problem!

 

 

Dagens första tips måste ju bli den blåa "släp vagnen", skitsmart nu när vi ska flytta så att man kan lasta lådor på den och dra utan att behöva bära en och en låda eller så kan man ju som jag, ha den för att få hem mest möjligt själv ifrån Ikea.

Dagens andra tips blir kärringvagnen! Kalla mig kärring eller vad ni vill men jag är glad att jag införskaffade mig den idag. Super att ha när man handlar mat för att slippa bära alla jädrans tunga påsar! Man sparar både tid och enerig!

 

 

Jag hoppas att ni har haft en fin lördag, för det har jag!

I morgon är det träning, loppis och söndagskos som står på schemat!

 

/ Tanten!




På väg hem igen

Det blev en snabbis på Ikea, vi hittade det vi skulle och lite till haha som det brukar bli när man är där! Nästa stop är Jysk!



Det tar på krafterna ;)




Vi är på väg till Ikea

Förhoppningsvis är det inte så mycket folk på Ikea nu så här tidigt på morgonen så jag och mini me är redan på väg dit!





A big happy family!

Tack för alla fina grattis!


Yeey vi är en happy family här hemma nu, okej Ella fattar nada men hahaa det är så underbart att se hur hon tar efter allt vi gör. Hon har sett att vi har packat ner saker i lådor hela dagen så när Jonas skulle packa ner sina kläder i en låda så hann Ella före och la ner en mini flaska champagne och en hjärtform och sedan sköt hon lådan framför sig och gick iväg med lådan. Haha sötaste ungen i världen är hon!


Men det känns så bra! På måndag ska vi skriva kontrakt och så flyttar vi in nästa helg. Vi har packat ner en hel del idag så vi behöver inte göra allt nästa vecka i alla fall och det är ett stort plus att jag fortfarande är hemma med Ella för då har jag verkligen tiden till att packa och flytta utan att slita ihjäl mig.


Sedan är det bara jobb som står på min checklista, först ska Ella inskolas på dagis och sedan är det dags för mig att sätta igång. Fast jag har faktiskt tjuvstartat lite och har fått komma på tre intervjuer men jag har tackat nej eftersom att jag faktiskt inte kan börja jobba än. Men lite eftertraktad är jag i alla fall och det känns ju inte hel fel!


Nu ikväll har jag suttit och skålat för mig själv med en cider som jag hittade i all flytt packning, jag vet det låter tragiskt men en måste ju fira detta oavsett om det är med eller utan sällskap, och gott var det i vilket fall som helst!



Nae natta på er jag är sliten och i morgon bitti åker jag och Ella till Ikea och inhandlar lite nödvändiga ting!


Vårt blivande vardagsrum/stue, matsal/spisestue och längst bort ligger sovrummet!




STRIKE 2!

YEEEES! VI FICK DEN LÄGENHETEN VI VILLE HA!! Två goda nyheter på två dagar, åh så sjukt jävla underbart!

Wooop nu blir det att börja packa på riktigt! SÅ. SJUKT. JÄVLA. UNDERBART!



God morgon ifrån huset!

 

Ella har precis väckt oss här hemma, lagom i tid så att vi hinner äta frukost dricka shakes och dra på träning hela familjen! För min del blir det step och power idag och Jonas kör styrka som vanligt! Ella ska säkert äta lite kritor eller leka i bollhavet eller något i den stilen gissar jag på haha.

 

Kom på igår att jag måste köpa kritor för Ella verkar vilja rita för hon tar väldigt ofta en penna (med lock på) och försöker rita med på ett papper. Och igår såg jag bilder på när Anastacia satt med kritor och då kom jag ju på att that's the shit we need!

 

 

Anastacia sa att "Det är pappa och jag och så står det välkommen hem, om ni inte ser det upp och ner" ;)




YEEEEEES!

Ella har fått plats i barnehagen! Hon börjar den 13:e september!



Frans & Friends

Jag blev precis jätte glad när jag såg att en kompis ifrån Borås skrev till mig och berättade om att hon och hennes syster har öppnat en webbshop till bebisar och barn!
Jag kikade in och såg att dem hade hur mycket fina kläder, mjuka snuttisar och filtar och andra ting till barn och bebisar och till bra priser! Så nu måste jag ju dela med mig av detta till er!

Gå in på Frans & Friends hemsida för att se allt fint dem har!


Bilden är lånad ifrån Frans & Friends hemsida!




Och GRATTIS Linn och syster Jenny och lycka till med er fina webbshop!



Dj Ella is in da house!




Vi är ute och leker i sandlådan




Dagens Ella

Randig tisshe, gråa jeans ifrån kill-barn-avdelningen på HM.

 

 

Dreglis morfars skatt ifrån NameIt!

 

Bilderna visar ingen rättvisa men Ella är as ball idag!




Dagens fråga!

Jag vill ha tips om nya bloggar!

Så vilka bloggar läser ni? Vilka är era favorit bloggar?

(Man får så klart nämna sin egen om man har någon)



Om allt och inget!

Lägenheten igår var verkligen fin men dyr så det känns liksom inte helt rätt att välja den. Jobbigt att det oftast är så i Norge att dem lägger ut annonsen idag och så är det inflyttning i morgon, man har liksom ingen framförhållning alls utan måste liksom gå efter magkänsla när det gäller val av lägenhet. Stress, stress, stress! Men det kommer att lösa sig det vet jag!


Ella ligger jämte mig och pruttar och på tal om pruttar så blev jag verkligen impad över min, Jonas och Ellas insats igår haha.
Vi kände nämligen att det inte luktade blommor ifrån en sovande Ella så jag lyfte upp henne, bar henne till toaletten, la henne på skötbordet, fick av både byxor och blöja, torka rent och på med ny blöja och byxor, lyfte upp henne igen, bar henne till sängen och la henne ner. Och hon sov heeela tiden haha! Jag tror att det kallas höjden av djupsömn! High five till oss alla tre.


För övrigt har Ella lärt sig att pussas idag. Eller hon har kunnat det en stund hon har lutat huvudet mot en men har inte gjort något plutande med munnen fram tills idag, till både mig och Jonas!
Men hon slösar absolut inte på pussarna för frågar man henne om man kan få en puss och hon inte vill så skakar hon bara på huvudet men när det är på hennes villkor så kan hon ge så många pussar hon känner för! Haha underbara unge ♥




Nailmail presenterar Orly!

Denna månaden kan man beställa hem flera fina lack ifrån Orly kollektionen Orly Cosmic FX och ‘Tis The SeasonNailmail.
Dessa nagellack är lite annorlunda eftersom att dem är en blandning av av naturliga stenmineraler, kristaller och glas vilket gör dem till väldigt fina, glittriga och unika lack.
För att får se hur dem ser ut på klicka in på Vampy Varnish för att se julkollektionen och Temptalia för att få se Orly Cosmic FX kollektionen.

Cosmic FX

 

Julkollektionen ´Tis the Season.

 

För mer information om Nailmail klicka här.

 

Att bli medlem på Nailmail är gratis och det är ingen bindningstid, så du kan avsluta din prenumeration när du vill. Om ni blir medlemmar så får ni 10% rabatt på eran första beställning om ni anger mitt namn (Malin Pousette för er som har missat det)!




  • <- Gå tillbaka
  • bloglovin

    Du får gärna låna mina bilder men då vill jag att du frågar mig först!

    Kontakta mig på: [email protected]

    RSS 2.0