Haa de bloggen!

Efter försening så är det dags att dra, ha de gottaaaa!



Vi är på Gardemoen!

Och vi har precis checkat in!



Ella tog sina första steg idag!

 

 

Idag inne i leksaksaffären tog Ella ett steg innan hon fegade ur och satte sig ner! Jag gissar på att Ella kommer att kunna gå ganska skapligt till sin ettårsdag och det är helt galet att vi redan får uppleva det! Stoppa tiden någon?!




Vi är inne i en megastor leksaksbutik!

Jag längtar tills Ella blir större så har jag något att skylla på när jag vill leka med sånt här!    



Oslo vs. Alicante

Helt okej om ni frågar mig!



Tur!

Vi fick precis ett mms av Jonas, äntligen är Kose i trygga händer!


Takk for at du redda meg, Jonas!




Små svettigt

Jag är glad att Ella är så pass liten att hon inte har fattat att hennes kose är borta!
Ella har en sak för sig och det är att hon gärna kastar ut saker ifrån vagnen ner på marken vilket är en gnutta irriterande och inte minst äckligt!
Och nu när vi åkte bussen hem så fick jag en lätt svettning och lite så där smått panik när jag insåg att Kose faktiskt var borta men som tur var så hade vi tappat han när vi handlade mat så dem har Kose på Rema1000 i tryggt förvar tills Jonas hämtar honom efter jobbet.

Ella och Kose ♥





Vad då dagens i-landsproblem som förälder?!



Underbar vecka!

När det är fint väder så gör jag allt annat än att sitta framför datorn och jag hoppas att ni gör det samma, så därför är det ganska så tomt här inne.
Men jag tänkte bjuda på lite bilder från veckan när vi var i Tanumstrand i alla fall.

Jag älskar att kunna sitta ute och äta frukost! Mamma, jag och Ella.

 

 

Pappa, Ella och jag på stranden!


 

Jag har helt glömt bort hur mycket jag älskar att läsa! Tiden räcker liksom inte till till sånt längre men att jag har en så snäll mamma och pappa som passar på Ella så att jag kan ligga och njuta av en bok bara så där,  det är verkligen guld värt!


 

På väg in till Grebbestad.


 

En happy Ella, glad över att få leka med sin morbror! Jag älskar Ellas nya tröja med små öron som kommer ifrån HM.


 

Ella och morbror ute på äventyr!


 

Ellas gammo och gaffa (gamlamormor och gamlamorfar) kom och hälsade på!


 

Ser ni dem små bissingarna haha världens glugg har hon på dem övre tänderna med! Men flink är hon i alla fall på att borsta dem ;)

 

 

Våran lilla apa som ska klättra på allt just nu!

 

 

Baka, baka liten kakaa . . !

 

 

Tittut pappa!


 

Masters of the masters på strandtennis!


 

Ingen sommar utan räker och kräfter, naaam nam!


 

Lite smått skeptisk till kräftan hahaa!




På söndagar är det söndagskos som gäller!

Vi sitter på Memphis och koser oss i solen!



Home again!

Sådär ja, nu är vi hemma i Oslo igen, jag mini me och Jonas. Veckan i Grebbestad har varit helt topp!




Nu drar jag och Ella!

Nu ska vi åka ner till bussen och sedan åka till Knäm där mamma och pappa hämtar upp oss! Fast först ska vi pussa på pappa Jonas för han får vi inte se på några dagar nu ♥ Och vi får se hur mycket jag kan blogga när vi är borta . .




Jag packar in, Ella packar ut!

Det är så där lätt att packa när man har en nyfiken 11 månaders Ella som ska ta ut allt som jag lägger i väskan . .




Yeey, tand nummer fyra har kommit!

Yes, igår ploppade tand nummer fyra upp! Framtanden nere till höger.

 

Jag håller på å packa för att jag och Ella ska till mamma och pappas stuga i Gräbbestad (tack Loyye) i en vecka och det är inte bara bara att göra det ska jag säga för även om Ella är mindre så är det hon som har mest packning. Men det ska bli lovely att få åka till havet!




Våran lilla Ella

Ella vaknade och gallskrek med kramper i magen, jag har verkligen aldrig hört henne skrika så förut och det är hemskt när man inte kan göra något åt det! Men efter 45 långa minuter så var hon så utmattad att hon somnade på mitt bröst när jag bar runt henne och nu sover hon här jämte mig och förhoppningsvis så får hon sova hela natten.
Usch stackars liten ♥

 




Fyra nyanser av lila

Jag och mitt lilla nyvakna troll ska ner en sväng till stan och fixa lite små ting och i morgon åker vi till mamma och pappas stuga i Strömstad(?)! Underbart!

 

 




Tips!




Gina Tricot 129 kr!

Yeey gissa om jag blev glad när jag såg att dem har fått in dem här linnena igen med spetskant! Lite creepy dock för att för några veckor sedan satt jag och frugan och disskuterade dem här och undrade varför dem inte har dem igen. För när Gina Tricot öpnnade så hade dem sånna i flera olika färger och alla hade dem på sig, det var påsken när vi gick i åttan eller nian. Och jag diggar dem, snygga alena eller under ett linne eller en thisse!



Vi kan ju vara glada för att det här inte är verkligheten!

 




Vi har det precis hur bra som helst!

Vi åkte inte till Huk vi ligger på gräsmattan i stället!




The sun is shining!

Solen skiner här i Oslotown och Jonas är ledig både på dagen och ikvällen så vi ska åka till Huk och gotta oss idag! Underbart att få vara hela familjen en hel dag!





Twilight - Eclipse

Jag, Jonas och Jodie var på Eclipse igår. Om man vill vara en vampyr efter att man har sett filmen så måste väl det vara ett ganska bra betyg? Åh jag bara ryser när jag tänker på det. Och Kristen Stewart var ju så otroligt snygg i denna filmen (att Robert Pattinson är snygg är en självklarhet)!

Jag har faktiskt köpt första och andra boken nu i Twilight serien som jag tänkte kränga nu över semestern och jag längtar verkligen för böcker är ju alltid mycket bättre än filmerna.
Ett stort plus till mig är att jag har köpt dem på engelska, jag tycker om att läsa med engelsk text och helst så tittar jag engelska filmer utan subtitle bara för att öva för när man inte går i skolan så blir det ju faktiskt inte var dag att man snackar engelska. Haha fast mitt uttal det ska vi inte snacka om, hallå svengelskan! Men övning ger färdighet som jag brukar säga!





Man kan ju inte annat än att gilla't!

David Guetta & Chris Willis ft Fergie & LMFAO - Gettin' Over You




Det kommer en liten myra å den kryper på Ellaaaa

 

Skönt att det är dåligt väder idag så att vi (jag) kan stanna inne och städa utan att få dåligt samvete av att det är fint väder ute. Riktigt trött dag idag, när man går runt och är öm och jävlig i hela kroppen liksom, men det är nog vädret som gör't!

 

Ne dags att köra igång med städprocessen här hemma! Wohoo så kör vi!




Inte helt okej . .

Vi är lite så där små ledsna här hemma, jag trodde ju att det skulle bli 1-0 till Tyskland så att dem gick vidare på söndag och vann hela skiten . . Men det bästa är ju att det kommer ju ett VM om fyra år och där i mellan har vi ju ett EM med! Plus att VM 2014 så är ju Sverige med och spelar, lätt! Men i morgon ska jag uppdatera er för idag har jag haft fullt upp i ett kör ungefär och nu måste jag sova! Nattaaaa




Vad gör man inte för kärleken?

Jag skulle måla mina naglar i ett av Del Sol lacken men det tyckte inte Jonas . . Hahaa mina naglar ser inte ut!

"Malin, det er jo kamp i morgen!"




Sunny day

 

 

Jag och Ella har hängt på Huk idag med, man kan ju inte med att göra annat när det är så fint väder. Ella kröp på gräset (utan minsta gnäll eller pip!!) till en liten hund som låg jämte, hon är helt tokig i hundar så helt plötsligt var inte gräset så farligt längre.

Det blåste mycket idag så det var massa brännmaneter i vattnet men när vi hittade en brännmanetsfri plats så var det inga svårigheter alls att traskat ut i havet för den där lilla damen.

Härligt att se att Ella med njuter av att vara vid havet!




Vitaminbombe!

Maskineriet!

 

Annanas, jorgubbar och äpple!



NaamNaaam!

 

Jag hittade tillslut juicemaskinen som vi ville ha! Den är helt suvve, den låter lagom vilket jag faktiskt inte trodde, lagom högt och behagligt när den mosar ner frukterna. In med frukten och ut kommer livets dryck! Den här kan man ju inte annat än att rekomendera!




Hallå lilla trollunge!

Och grattis på din 11 månaders dag ♥




Våran lilla ängel ♥

 




Katten och den stora stygga vargen!

Jag tror att våran granne har skaffat sig en katt för det strosar nämligen runt en katt utanför oss som jag aldrig har sett förut och den ser så där lite bebisaktig ut. Eftersom att den inte riktigt verkar veta vart den bor så hänger den gärna utanför vårat köksfönster och vi har ju en liten Ella här hemma som är helt tokig i djur i alla dess former och utförande som gärna står och tittar på den här bortkomna lilla katten.

Den söta lilla grannkatten!


 

Och den stora stygga vargen hahaa!




Haha helt underbart!

Haha herremin för ett frieri! Ibland blir jag verkligen förvånad över killars fantasi, det här var ju bara så ballt!




Ella är nästa modebloggare?




Jucieee

Eftersom att det inte blev någon träning i morses jävla mensvärk så ska jag och Ella gå en långtur nu, planen är att hitta en riktig juice maskin så att vi kan göra våran egen juice, nyttigare och godare!

Jag och Ella laddar prommenixen med annanas, naaam nam!

 




Underbar dag!

Jag, Ella, Jonas och frugan har varit på Huk idag för det blev fint väder tillslut men vid havet blåste det storm även om det var strålande sol! Ella var på sitt bästa humör i alla fall satt och fejkskrattade konstant, haha älskade unge!

Hemma så har grillkungen varit i fullgång och det smakar precis så bra som grillad mat ska göra. Namnam.

Föresten så har Ella fått sin tredje tand idag, vänster uppe!

That's it, over and out!

Jag och Mr. Iphone ♥




God morgon kose söndag!

Vädret ser inte helt bra ut nu men enligt yr.no så ska det bli strålande sol och då tar vi bilen til Huk! Underbart att kunna åka till havet bara så där.

Jag och Ella sitter och tittar Playhouse Disney och ska äta frulle nu!





 

Ella är inne i en period där allt ska tas fram och läggas tillbaka, plockas ut och in, lägga upp och ta ner, öppna och stänga, "tappa" och ta upp, bläddra! Just nu rensar hon i min plånbok och det går precis hur bra som helst hahaaa!






Vi njuter av att Tyskland leder!




Spike inne vs. ute

Spike är mintgrönt när du är innomhus

 

Spike blir ljuslila när naglarna får UV-Ljus på sig!

 

Haha sjukt tufft tycker jag! Nagellacket var himla lätt att applicera och täckte bra tycker jag. Jag har aldrig hört om Del Sol innan men nu har jag tre, eller jag kan ju säga sex, nya färger att styla mina naglar med och det kommer ifrån Karin på Nailmail!




No hands, no hands, no hands!




En tur ut

Ella är redo för att gå en liten tur!

 

Efter att ha träffat en vov vov så satte hon sig ner och utforskade gruset!

 

Jag vet inte hur men hon såg att det kröp omkring en humla på marken . .

 

Och när hon inte fick klappa den så blev hon så här happy på mig hahaa!




Yeey!

Jag har fått tre nya nagelack ifrån Nailmail och dem här är ifrån märket Del sol och ska ändra färg i UV ljuset! Ballt va?


Spike innomhus / Spike i UV-ljus


Rockstar innomhus / Rockstar i UV-ljus


Island fever innomhus / Island fever i UV-ljus

Dessvärre så är det ingen sol här i Oslo idag så jag kan inte visa hur dem ser ut inne vs. ute men det ska jag visa så fort solen tittar fram!



Ni fyller ut listan!

Haha jag har fått en hel del sköna kommentarer om vad som inte är okej på Facebook av er, så vi utökar listan!

"Man får INTE skriva så lång statusuppdatering att fältet inte räcker utan måste kommenteras av sig själv med fortsättningen.
Man får INTE benämna sig själv i JAG-FORM i statuduppdateringen. Jag menar "Anna Larsson jag är så bra" funkar aldrig.
Man får ALDRIG trycka på "likeknappen" på sina egna poster eller kommentarer och inte heller kommentera innan någon annan har gjort det."


"En viktig regel: Prata aldrig en lång konversation på bildkommenmtarer eller statuskommentarer, FÖR DET ÄR BARA SKITIRRITERANDE och ingen vill veta vad ni skriver!! Har ni hört talas om mobil eller PRIVA MEDDELANDE??"



"en sak jag hatar är folk som alltid skall bli kompis med massa kändisar. bara för att...
eller när man alltid blir påpackade massa förfrågan om ALLT, frn grupper, evengemang och spel. (allt sånt går inte att blocka)"


"ang. quizen
om man nu tycker att quiz är det bästa som finns i världen så gör dem då, men skicka inte miljontals quiz-förfrågningar till alla dina vänner."


"Jag avskyr när folk skriver hur stressade de är. Hur hinner de skriva det?!"


"Att uppdatera statusen 24/7 (om onödiga saker som: äter, tränar, tränar, sover, går ut, tränar...)."


"Tycker det är grymt märkligt när folk har behov av att uppdatera sin status varje morgon med " dags att gå till jobbet är hemma ('klockslag')"


"Ändra sin status från tex Har ett förhållande till det är komplicerat. Sen om frågar om det så Vill man inte prata om det! Hallå? Varför ändrar man det på FB om det är så känsligt och man inte vill få frågor?"


"Du glömde alla grupper i stil med:
Man säger till mamma att man inte va ute igår åsså va men det :pPppppPpPPPpPPPpPPPppppp"


"Skulle vilja tillägga att det är jobbigt med personer som skriver alldeles för privata saker på FB. Det blir bara pinsamt att läsa."


"Tycker inte det är helt okej att uppdatera om sin mensvärk eller om sin nyinsatta p-stav heller. WTF liksom?"


"Sedan tycker jag det är så himla roligt med folk som skriver "Asså shit vad omogna folk är. Skriver saker på facebook istället för att ta upp det med en personligen" ÅSSÅ GÖR MAN DET SJÄLV ;pPPppPPp haha, nä men du fattar?
"


"Det är INTE okej att skapa ett grupp med ett skojigt namn, och sen byta namn å gruppen till nåt helt annat!!"



10 saker som inte är okej att göra på Facebook!

Eftersom att det inte går att se detta inlägget som blogg.se visar på framsidan så lägger jag upp det igen på begäran av er besökare!

Jag har länge velat lägga upp den här listan och idag fick jag hjälp av Mr. C (han vill nämligen inte gå ut med vem han är) att fullborda hela listan. Listan handlar om saker som inte är okej att göra på Facebook. Punkterna är i inbördes ordning:

1. Det är inte okej att skriva åh gud mitt liv suger, varför ska detta hända mig, han borde brinna i helvetet, fan det är så sjukt jävla synd om mig när någon frågar tillbaka om vad som har hänt så svarar personen Ne inget speciellt. Om man ändå inte kan berätta vad det är så behöver man inte annonsera om hur sjukt jävla synd det är om en heller!

2. Det är inte okej med en skrytstatus a la "Jag vaknade av mig själv klockan 5 i morses och då bakade jag bröd till hela familjen, sedan blev det frukost på sängen för alla våra tio ungar och min man fick så klart det lilla extra till frukost i sängen där han låg. Sedan körde jag familjen till jobb/skola/dagis och åkte sedan direkt till gymmet där jag avverkade ett tre timmars pass med min PT innan jobbet. På jobbet gick allt lika super bra som vanligt *stolt*. Sedan hämtade jag hela familjen på dagis/skola/jobb och gick först ut en liten prommis med hundarna i två timmar, bytte sedan vattnet i vårat hundra liters akvarium, kaninerna fick mat, marsvinen lite grönt och katternas bajslåda är nu tömd, detta gjorde jag samtidigt som jag lagade mat. Jag hjälpte barnen med deras läxor samtidigt som jag tvättade, strök, bytte lakan dammade och städade alla fem våningar på vårat enorma hus, nu är hemmet shiny. Nu ska det bli skönt att få sitta i soffan i fem minuter innan jag går och lägger mig med gubben och ger han massage efter att han har haft en lång dag på jobbet." För det är faktiskt ingen som bryr sig om hur duktig du har varit idag (det är därför du skaffar dig en blogg)!

3. Det är inte okej att byta profilbild oftare än vad en annan hinner att blinka!

4. Det är inte okej att uppdatera statusen med Det är lördag. Jag äter potatis. Filmen var bra. Gräset är grönt. För man kunde inte ha brydd sig mindre!

5. Det är inte okej att man får en vänner förfrågan ifrån Üzxyglky Iaholzjki 47 år bosatt i Armenien. Vad har ni gemensamt? Och hur fasen hittade han dig i första hand?

6. Det är inte okej att adda personer bara för att snoka på den nya flickvännens mosters systers dotters brors hunds mattes fasters farfar. (Även om det är enda anledningen till att vi i från början skaffade Facebook)

7. Det är inte okej att skriva saker på sin status enbart för att försöka göra sitt ex sotis. Bara för att han skrev jag älskar dig Carro behöver inte du vara värre och säga Gud jag älskar dig min lilla pluttesnutte Jocke, tack för en mysig natt du är det bästa som har hänt mig. Sånt höll vi nämligen på med när vi gick på lekis!

8. Det är inte okej att avtagga sig själv på bilder (det som fastnar på bild, stannar på bild är mitt motto), skyll dig själv att du öppnade käften, visade alla dubbelhakor du hade, blinkade med ena ögat samtidigt som du drar ut värdens snorkråka ur snuten precis när någon tog det kortet. Även om du ser ut som en skållad bäver just på den bilden så vet vi ju faktiskt hur du ser ut i verkligheten!
Och ska du lägga upp bilder på Facebook så ska du göra det med stil! Hade du velat att någon la upp bilden när du öppnade käften, visade alla dubbelhakor du hade, blinkade med ena ögat samtidigt som du drar ut värdens snorkråka ur snuten? Nae tänkte väl det, då ska du inte slänga upp bilden på din vän heller!

9. Det är inte okej att trycka likes this eller kommentera på en person som du inte känner. For what liksom?!

10. Det är inte okej att ta alla jävla, eller vänta det räcker att du ens tar ett quiz. Quiz är inte okej. Vem kom ens på det där med quiz? Oavsett om du får 92% chans på att du kommer att få ligga i helgen på quizet så är chansen säkerligen inte stor i verkligheten! Och som ni säkert redan har räknat ut, Farmville är inte okej någonstans. Vi tycker nämligen inte om när hela våran wall präglas av dina nya grönsaker ifrån Farmville!

Sist men inte minst har vi en bubblare ifrån Mr. C:
(11.) Det är inte okej att skriva naaaaaaaaw, ååååååååååååååååååååååååååh, cutieputiemutimuttituttiluttipluttisnutti, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3, Vi fattar ditt budskap ändå!


Har ni något att tillägga på listan?


// Fröken Pousette och Mr. C



Strike a pose!

God morgon på er!

Vi som hade planerat att åka ut till en ö för att sola och bada idag men vädret var inte alls med på våran sida så vi får se vad som sker idag! Men nu blir det frulle för mig och Ellingsen i alla fall.

 

Ella vaknade halv åtta så jag ska inte klaga över huvudtaget, trodde att hon skulle möta dagen vid fyra men jag hade helt fel. Hon är en happy tjej idag och släpper taget och står själv i flera sekunder samtidigt som mitt hjärta sitter i halsgropen. Och det där med att försöka få henne att fastna på bild blir allt svårare och svårare för det finns ju så mycket annat som är spännande än att posa för mamma i bloggen!

 

(3062 besökare igår, helt wild and crazy)




A piece of art

Ella vaknade precis och fick lite välling. Hon däckade nämligen klockan sex idag vilket inte hör till vanligheterna men jag gissar att det beror på att hon har sovit ovanligt lite och att hon har hängt med mig och gänget i parken idag! Så i morgon blir det säkert en tidigt morgon för mini me så jag gör nog inte mer än rätt än att krypa till kojs jag med.

Och medans jag och Ella har koset oss i parken idag så har Jonas legat under nålen, i sju timmar! Helt galet men nu börjar hans arm bli klar bara några timmar kvar. Tattueraren som Jonas går till är galet bra han gör det mesta för hand, kör bara nålen rätt på huden utan att rita eller lägga en mall först. Då vet man vad man gör!

Sick att han har gjort denna blomman tillexempel, bara så där!




2678 is a crazy number!

 

Ja . . Här sitter jag med min lilla mustach lite smärre chockad över statistiken på min blogg. Jag blir nästan lite naken, rädd, exposed över hur många det är som har varit inne här idag. Och då tänker jag så klart på dem som har det så här varenda dag och flera tusen mer, det måste vara sjukt läskigt att ha så många läsare om dagen?

Visst att det är det man egentligen vill, ha fler än några fjuttiga läsare men ändå efter den här statistiksschocken idag så vet inte jag ass. Om jag skulle ha det så här varenda dag så hade jag nog inte alls delat med mig så här mycket av mina bilder och min vardag, för mig och dem som vet att jag bloggar är det väl okej men inte för min lilla Ella.

 

Ganska creepy det där egentligen hur mycket man lämnar ut sig själv och alla runt sig när man skriver en personblogg som jag gör, personlig men inte privat men ändå lämnar man ut sig själv en hel del.

Å andra sidan så lär min statistik sjunka rätt så rejält i morgon och då har nog jag smält det här med. Men nu ska jag ändå njuta av att jag har haft 2678 unika besökare hittills idag, crazy!

 

Vi tar en shot på det!




1-0 till mig!

 

Haha herremin vilka reaktioner det blev på det här inlägget efter att blogg.se la ut det på förstasidan! Underbart! Dem flesta höll med mig men sedan finns det ju så klart dem som inte förstår ironin i det hela, trist för dem men desto roligare för mig!

 

(Dessvärre så fick nog min blogg en smärre schock av att antalet besökare skjöt i höjden så nu går det inte att se inlägget längre men jag hoppas att det löser sig snart)




Jag älskar havet!

 

 

 

 

 

Jag älskar att vi har så nära till havet även om vi bor mitt i huvudstaden, det är så underbart att bara få vara där! Så idag tog jag och Ella bussen ut till Huk och har varit där och chillat hela dagen och Ella fick plaska lite i vattnet. Och av att inte göra någonting så blir man väldigt trött så Ella har precis däckat och jag och Jonas ska titta film nu, Did you hear about the Morgans.




  • <- Gå tillbaka
  • bloglovin

    Du får gärna låna mina bilder men då vill jag att du frågar mig först!

    Kontakta mig på: [email protected]

    RSS 2.0