Tips på hur man gör egen müsli

The nuts!

 

Der här behöver du:

1 dl mandlar
1 dl valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl solros frön
1 dl linfrö
1 dl sesamfrö
1/2 dl riven kokos
1/2 dl pinjekjärnor
1 tesked salt
1/2 dl kallpressad rapsolja
1 dl vatten

(nötterna skall vara utan skal om du visserligen inte har lust att skala dem . . )


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°C

Grovhacka mandlarna, valnötterna och hasselnötterna. Blanda sedan in resten av nötterna, kokosen och saltet.
Rör sedan in saltet, oljan och vattnet och häll ut blandningen på en plåt.
Sätt in plåten i ugnen och låt den stå inne i cirka 15 minuter, håll koll under tiden så att inte blandningen blir bränd.
Ta sedan ut plåten och låt det svalna lägg sedan allt i en lufttät burk!


Det är mycket godare än vad det ser ut att vara!




Så här mycket blev det, så man kan lätt dubbla detta receptet om man vill.



Namnam att ha på tillexempel Turkisk Yoghurt eller bara ha det som snacks!


Kommentarer
Hallajs kompis!
Innan du kommenterar, tänk på att detta är min blogg och att jag ibland kan vara en gnutta ironisk och lite smått överdriven, så jag vill inte ha några elaka bloggtroll här och till er som vill bli nästa storbloggare kan gå någon annanstans å spamma och forum mammor är absolut förbjudna att komma med sina pekpinnar! Annars så är det fritt fram att skriva en rad eller två för det gör mig bara glad!

// Yours sincerely, Fröken Pousette!



Vad heter du?
Ska jag komma ihåg dig?

Har du någon e-mail adress? (Den visas bara för mig)

Har du någon blogg eller hemsida?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
  • <- Gå tillbaka
  • bloglovin

    Du får gärna låna mina bilder men då vill jag att du frågar mig först!

    Kontakta mig på: [email protected]

    RSS 2.0